Eten & drinken in Girona

De Catalaanse keuken is één van de meest beroemde van Spanje en op een paar minuten rijden van Girona vind je het beste restaurant ter wereld: Celler de Can Roca (verkozen in 2013). Ook in de eetgelegenheden met minder prijzige maaltijden krijg je kwaliteit en grote porties. Op en rondom Plaça de la Indepencia kun je altijd wel een plekje vinden om iets te eten en te drinken in Girona.

El Celler de Can Roca
El Celler de Can Roca is in 2013 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. De drie broers Can Roca koken al jarenlang de sterren van de hemel. Iedere broer heeft zijn eigen specialiteit: hoofdgerechten, patisserie, wijnen. Tip: reserveer maanden van tevoren. Het restaurant ligt op tien minuten rijden vanaf het centrum van Girona, prima te doen met de taxi dus.
El Celler de Can Roca
Can Sunyer 48, Girona
€€€

Divinum
Dichtbij Pont de Pedra in Girona kun je in restaurant Divinum een overheerlijk proeverij-menu bestellen. Het beste is om aan de chefs om raad te vragen. Maar de ‘guisantes del Maresme con gambas de Palamos’ is (als je van vis houdt) altijd goed! De redacteuren van Budgetbestemmingen.nl hebben hier zelf ook gegeten. Aanrader!
Divinum
Carrer Albereda 7, Girona
€€

Plaça del Ví, 7
De naam van deze bistro in Girona is hetzelfde als het adres. Wil je zeker zijn van een tafeltje, dan is het handig om te reserveren. Ideaal om te komen voor een glaasje wijn en wat tapas. Het restaurant doet haar naam namelijk eer aan: de wijnkaart is zeer uitgebreid en bevat veel wijnen uit de regio.
Plaça del Ví 7, Girona

La Calendula
In het ‘bloemen’-restaurant van chefkok Iolanda Bustos in Girona eet je bijzonder originele én lekkere gerechten. In het restaurant staan gerechten op het menu waarbij eetbare bloemen, kruiden en wilde vruchten een voorname rol spelen. Aanrader!
La Calendula
Travessia de la Creu 33, Girona
€€

Restaurante Osaka
Even geen zin in de Catalaanse keuken? In Restaurante Osaka kun je voor een vaste prijs een buffet bestellen met Japanse gerechten. Ze komen voorbij op een lopende band. De eigenaars zijn van Chinese afkomst, dus authentiek Japans is het niet.
Restaurante Osaka
Carrer Migdia 93, Girona 

Classic Girona
Cuina de mercat, zo omschrijven de eigenaren de keuken van dit restaurant. Er wordt hier gekookt met kakelverse ingrediënten afkomstig van de mercat, de markt. Elke dinsdag is de specialiteit Fideuá (Catalaanse variant van de paella) en op donderdag is het paella-dag.
Classic Girona
Carrer Mayor 18, Girona

El Raco
El Raco betekent ‘de hoek’ in het Catalaans. In deze strak maar gezellig ingerichte eethoek in Girona staat op de menukaart  steak, hamburger, pasta, pizza en salade.
El Raco
Sta. Clara 47, Girona

König
König is een keten waar de ‘Gerundeses’ naartoe gaan om een hapje te eten of wat te drinken. De service is zo snel en de kwaliteit zo goed, dat je je afvraagt hoe ze het voor elkaar krijgen. Op 7 locaties in Girona kun je een König vinden.
König
Plaza de la Independencia 2

Nu Restaurant
Een aanrader, dit restaurant waar je traditionele gerechten kunt bestellen die op een moderne manier worden bereidt. Proef de bloedworst met pompoen of makreel met tofu of vraag om de Burrata (staat niet op het menu). De menukaart toont een mix van Oosterse en Spaanse gerechten.
Nu restaurant
Carrer Abeuradors 4, Girona 

Crêpdequè?
Hier eet je gerechten afkomstig uit de Franse keuken. Op de menukaart schitteren met name de crèpes, volgens sommigen de beste uit Catalonië. De eigenaren, het stel Pepa en Salvador, werken hard om het hun klanten naar de zin te maken.
Crêpdequè?
Carrer Ballesteries 49 , Girona