Winkelen in Girona

In het historische centrum in Girona vind je leuke boetiekjes en souvenierswinkels. Buiten het stadscentrum kun je de grotere winkelcentra vinden, zoals bijvoorbeeld Espai Girones. en Corte Inglès.

La Bodega
Een bijzonder goede wijnwinkel in Girona waar je kunt kiezen uit een grote selectie van lokale wijnen. Net als alle traditionele bodega’s in Spanje wordt ook hier wijn rechtstreeks uit de wijnton gegoten en verkocht.
Bonaventura Carreras i Peralta, Girona

Ambrosia
Deze winkel is alleen al vanwege de sfeer bijzonder om te bezoeken. De shop is namelijk gevestigd rondom een Andalusische patio in een vijftiende-eeuwse herenhuis in Girona. Je kunt hier souvenirs kopen, net als lokale koekjes, kruiden en (hoe vintage..) CD’s met koormuziek.
Carrer Careras Peralta 4, Girona

Cacao Sampaka
Handgemaakte chocoladeproducten met originele smaken, waaronder curry en ansjovis. In de etalage tref je ook truffels, gemaakt naar traditioneel Gironees recept.
Santa Clara 45, Girona

Centro Commercial Espai Girones
De Espai Girona is een overdekt winkelcentrum aan de rand van Girona. De meer dan 120 winkels bevinden zich op diverse verdiepingen. Behalve winkelen kun je hier ook bowlen, stappen en naar de film.
Espai Gironès
Camí dels Carlins, Girona

El Corte Inglés
In dit Spaanse warenhuis kun je behalve kleding ook juwelen, parfum en huishoudelijke spullen kopen. El Corte Inglés betekent: van Engelse snede, oftewel ‘op maat gemaakt’.
Carrer de Barcelona 108-110, Girona

Markten

Mercat del Lleó
Versmarkt waar je vis, vlees, groente, fruit, specerijen, noten, delicatessen en meer kunt kopen. Ondanks de drukte (en de hitte in de zomer), nemen kopers en verkopers graag de tijd om een praatje met elkaar te maken.
Plaça de Calvet i Rubalcaba, Girona

Mercadillo de Girona
Op dinsdag en op zaterdag (van 9:00 tot 13:00 uur) organiseren de inwoners van Girona een straatmarkt. Slenter langs meer dan 200 kraampjes waar je van alles kunt vinden: van vintage tot nieuw, van kleding tot antieke meubelen.
Passeig Devesa

Bloemenmarkt
Girona heeft een speciale band met bloemen. Niet alleen worden er diverse bloemenfestivals in de stad georganiseerd, ook op zaterdag is het een drukte van belang op de bloemenmarkt.
Rambla de Llibertad