Gratis & goedkoop in Girona

Een bezoek aan Girona hoeft niet duur te zijn. Vooral niet als je betaalde activiteiten combineert met gratis activiteiten en bezienswaardigheden, de kortingskaart voor Girona, goedkope maaltijden, overnachten in budget-hostals en meer.

Toeristenmaaltijd
‘Typical Spanish dishes’. Als dit op een uithangbord staat geschreven, dan kun je je afvragen hoe authentiek Spaans het restaurant daadwerkelijk is. Menu’s voor toeristen zijn vaak veel duurder en van slechtere kwaliteit. Ga liever naar een plek waar locals eten en kies een ´menu del dia´, oftewel een warm lunchmenu dat in veel restaurants rond 13.00-14.00 uur wordt geserveerd. Voor een paar euro eet je als een koning, vaak is zelfs de koffie en een ander drankje er nog bij inbegrepen.

Tiquet M6 Gironamuseus
Met de kortingskaart Tiquet M6 Gironamuseus krijg je 50% korting op de 6 meest belangrijke musea van Girona, waaronder het stadsmuseum, het archeologisch museum, het kunstmuseum en meer. Meer informatie via de Oficina de Turismo.

Tips en adviezen
Gratis tips, informatie en plattegronden kun je vragen bij het toeristeninformatiecentra van Girona. Vraag naar de ‘Circuitos de orientación’: de gratis wandelroutes die je individueel kunt afleggen met behulp van aanwijzingen van het toerismebureau Girona. Meer informatie via Oficina de Turismo.
Rambla de la Llibertad 1

Festivals
In Girona wordt bijna elke maand wel iets gevierd. Bekijk welke activiteiten er in welke maand worden gehouden via de Agenda van Girona.

Carnaval
Ben je in Girona in februari? Vier dit uitbundige volksfeest van katholieke oorsprong dan mee met de locals. Optochten, verkleedpartijen en gezelligheid in de bars en restaurants gegarandeerd.

Festival de San Jordí
San Jordí is de held van Catalonië: in de legende vermoord hij de draak die al jarenlang de dorpen in de Spaanse regio teisterde. Jaarlijks wordt in de hele regio de dag van de heiligman gevierd op 23 april. Volgens de traditie geven de mannen de vrouwen een roos cadeau en zoeken de vrouwen voor de mannen een boek uit op de boekenmarkt die in Girona (en andere Catalaanse steden) wordt gehouden.

Wandelen in de natuur
Op de gemeentelijke website die toerisme in Girona promoot, kun je meer informatie vinden over wandelpaden door en rondom Girona. Een wandeling die de gemeente aanraad is de ‘steenwandeling’. Deze begint in de wijk ‘Les pedreres’, waarna je verder loopt door de Sant Daniel vallei, terwijl je de rivier de Galligants volgt. Klik hier voor meer informatie  en download de brochure met een uitgebreide routebeschrijving (Catalaans) of zet de route op je mobiel.