Vervoer in Girona

De belangrijkste bezienswaardigheden van Girona liggen op loopafstand van elkaar. Je zult, eenmaal gearriveerd, dus weinig met de bus en trein te maken hebben. Fietsen in de omgeving van Girona is zeker de moeite waard!

Trein
Het ADIF treinstation is gelegen in het centrum van Girona. Bestemmingen zijn onder andere Zaragoza en Barcelona. Met de stoptreinen kun je ook andere dorpen en steden in Catalonië bereiken.
Plaça de Espany, Girona

Bus
Het busstation van Girona is gevestigd naast het treinstation van de stad. Girona telt 10 buslijnen die naar alle wijken in de stad rijden. Een enkeltje kost € 1,40
Plaça de Espany, Girona

Auto
Het is iets meer dan 1440 kilometer rijden met de auto van Amsterdam naar Girona. De rit duurt ongeveer 13 uur. Girona telt veel autoverhuurbedrijven, zoals HERTZ, Avis, Europcar, Sol-Mar. Girona heeft een uitgebreid netwerk van parkeerplaatsen.

Fietsen
Stadsbewoners in Girona maken gebruik van het gemeentelijk fietsverhuursysteem Girocleta. Door de invoering van dit systeem heeft de gemeente meer geïnvesteerd in fietspaden en houden automobilisten iets meer rekening met fietsers. De fietsverhuurders in de stad zijn meer gericht op outdooractiviteiten, daar de omgeving van Girona zich er goed voor leent om fietsend te bekijken.

Bikecat
Gespecialiseerd in op maat gemaakte tochten met de racefiets in Girona en omgeving. In de winkel kun je racefietsen en mountainbikes huren om de omgeving van Girona beter te leren kennen.
Bikecat 
Plaça dels Lledoners 1, Girona

Bikebreaks
Bikebreaks verhuurt met name mountainbikes en racefietsen om de prachtige omgeving van Girona te verkennen. Bikebreaks biedt ook complete fietsvakanties aan.
Bikebreaks 
Carrer Mercaders 14, Girona