Barcelona, Spanje

barcelona-ramblaDe Spaanse stad Barcelona laat zich nog het best omschrijven als cultuurstad vol lekkernijen. Naast de ontelbare bezienswaardigheden bevinden zich een aantal UNESCO Werelderfgoederen en staat de stad bekend om zijn lekkere eten. Tapas vind je hier zoals ze ooit bedoeld waren. Met zijn mediterraans klimaat doet Barcelona het als stedentripper erg goed. Met name de maanden april tot en met oktober bieden vaak erg lekker weer. Juli en augustus kunnen daarentegen erg warm worden.

De wereldberoemde architect Antoni Gaudí heeft veel fans in en om Barcelona. Zijn werken, waaronder Casa Batlló, Casa Milà en de bezienswaardigheden in park Güell zijn al voldoende om duizenden toeristen aan te trekken. Maar zo heeft elk deel van de stad heeft wel iets wat de moeite waard is. De kathedraal van Barcelona en het Nationaal Museum voor Kunst  zijn imposante verschijningen. En dan hebben we het nog niet gehad over andere trekpleisters van de stad, zoals de vele winkels, musea, kunstgalerijen, de Ramblas en de heerlijke stranden. Kortom in een stad als Barcelona verveel je je geen moment.

Waar je als toerist in Barcelona wel rekening mee moet houden is het feit dat je soms redelijk grote afstanden moet overbruggen om de verschillende hoogtepunten van de stad te zien. Reken er bij het samenstellen van je reisbudget dan wel op dat je ook geld incalculeert voor het openbaar vervoer of het gebruik van fietsen.

Barcelona in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Door het mediterraan klimaat kent Barcelona overwegend zachte winters en warme zomers. Hierdoor is de stad vrijwel het hele jaar door geschikt om te bezoeken. De top zomermaanden juli en augustus kunnen echter behoorlijk warm zijn. Zelfs de locale bevolking zoekt dan vaak verkoeling aan de stranden van de stad of in het zwembad. Juni is misschien wel de fijnste reisperiode voor Barcelona, gevolgd door september. Wie in de winter naar Barcelona reist die moet er wel rekening mee houden dat het dan serieus kan regenen. Ook sneeuw behoort tijdens de koudste maanden tot de mogelijkheden.
Uitgebreide klimaatinfo en statistieken voor Barcelona

Weersverwachting voor Barcelona

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Barcelona kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Barcelona kun je terecht op de volgende websites:
Barcelona top 10
Barcelona voor beginners
Barcelona informatie
Barcelona tips
Barcelona Nu
Barcelona bezienswaardigheden top 10
alles over Barcelona