Eten & drinken in Barcelona

Eten in Spanje en dus ook Barcelona moet vooral goed en gezellig zijn. Vaak drinkt men tijdens de lunch, wat eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag is, een glaasje wijn. De tijden om te eten verschillen nogal van die van ons. Men houdt hier rekening met de hitte en eet daarom tussen twee en vier een stevige en vaak warme lunch. Vervolgens snackt men in de vorm van tapas rond een uur of zes om vervolgens met een bescheiden maaltijd rond tien uur te eindigen.

In een grote stad als Barcelona zijn de eetgelegenheden uitermate geschikt voor elk budget. Het vaak goede weer leent zich bijvoorbeeld prima voor een makkelijke maaltijd in de openlucht. Vaak zie je dan ook op verschillende plaatsen bij fonteinen, parken of op trappen in de stad mensen picknicken. Natuurlijk heeft de stad ook leuke terrassen en andere eetgelegenheden waar je bijzonder lekker kunt eten. Wij hebben een kleine selectie gemaakt.

Conesa 
De lekkerste broodjes haal je hier. Zowel voor het ontbijt als voor een makkelijke lunch ben je hier aan het juiste adres. Aan de vaak lange wachtrij is te merken dat veel mensen de broodjes goed waarderen. Naast de overheerlijke panini’s serveren ze ook salades, glutenvrije hapjes en andere lekkernijen. Al vier generaties lang staat het bedrijf Conesa Artesans de l’entrepa bekend om zijn ambachtelijke broodjes.
Conesa
Llibreteria 1 (Plaça Sant Jaume) Barcelona

Las Empas
Lekker en betaalbaar uit eten doe je bij Las Empas. Dit bedrijf streeft naar goede producten en heeft de natuur en het respecteren van het milieu hoog staan. De zaak is smaakvol doch zonder veel opsmuk ingericht.
Las Empas
Francisco Giner 6, Barcelona

Las Mañanitas
Bij Las Mañanitas ben je aan het juiste adres voor een lekkere Mexicaanse maaltijd. Lekkere dagmenu’s met nachos en Burritos zijn voor een voordelig prijsje te bestellen. Soms zelfs inclusief een glaasje wijn of ander lekker drankje. Het restaurant is geheel in stijl aangekleed en probeert het de gast naar de zin te maken.
Las Mañanitas
Avenida Gran Via Corts Catalans, Barcelona
€ 

Bodega la Plata
De naam klinkt eigenlijk al lekker. Hier in deze bodega tref je de authentiek Spaanse keuken. Hoofdzakelijk traditionele gerechten prikkelen vele zintuigen. Daarnaast weten ze hier prima wijnen te schenken. Dit plekje waar tevens graag lokale mensen vertoeven mag eigenlijk niet overgeslagen worden tijdens je verblijf in de gezellige stad Barcelona.
Bodega la Plata
Carrer de la Mercé, Barcelona
€€

Ménage à Trois
Dit restaurant weet een uitstekende combinatie te maken tussen muziek, kunst en lekker eten. Naast het sfeervol en kleurrijk ingerichte restaurant is tevens een bescheiden terras aanwezig. De aangeboden gerechten met onder andere salades, biefstuk, kip en wok gerechten zijn vers en smaakvol samengesteld.
Ménage à Trois
Carrer d’en Bot, Barcelona
€€