Gratis & goedkoop in Barcelona

Wie zich goed voorbereidt kan zelfs in een stad als Barcelona goedkoop en soms zelfs gratis genieten. Zeker als het op eten aan komt hoeft dit niet altijd veel geld te kosten. De Spanjaarden zelf hechten veel waarde aan goed en voedzaam eten en dit hoeft niet altijd duur te zijn. Vaak bieden de cafe’s goede en betaalbare maaltijden aan of is het in de vorm van tapas.

Als het om bijzondere bezienswaardigheden gaat ligt de kunst in Barcelona letterlijk op straat. De stad staat namelijk bekend om zijn prachtige architectuur en werken van onder andere Gaudí in bijvoorbeeld Park Güell. Daarnaast heeft de stad verschrikkelijk mooie parken, botanische tuinen en leuke markten en pleinen. Naast het bruisende stadsleven zijn er ook nog mooie stranden te vinden in Barcelona. Dit alles is gratis te bezoeken.

Picasso Museum
Het Picasso museum staat geheel in het teken van de beroemde kunstenaar Pablo Ruiz Picasso. Zijn liefde voor de stad Barcelona is veelvuldig terug te zien in een aantal van zijn werken. Het pand waarin dit museum zich bevindt bestaat uit vijf herenhuizen en wat paleizen. De oudste huisvesting dateert uit de dertiende eeuw. Naast verschillende open dagen is de eerste zondag van de maand de entree gratis. Alle andere zondagen mag je vanaf drie uur gratis naar binnen.
Picasso Museum
Carrer Montcada, Barcelona

La Rambla
Op deze beroemde boulevard kun je genieten van de mensen, de straatartiesten en zijn mooie omgeving. Er is altijd wat te doen en vertier is nooit ver weg. Er worden toneelstukjes opgevoerd, er zijn schilders actief en het decor lijkt constant te veranderen.

 

Museu D’Història de Barcelona
Aan de Plaça del Rei is het historisch museum van Barcelona te vinden. Het museum is verdeeld over drie historische panden. Namelijk het Palau Reial Major, Casa Padellàs en Capella de Santa Àgata. De lange geschiedenis van de stad staat in dit museum centraal. De prachtige huisvesting is een welkome toevoeging aan het geheel. Tot zestien jaar mag je gratis binnen en de eerste zondag van de maand is het voor iedereen gratis toegankelijk. Andere zondagen is het na drie uur gratis te bezoeken.
MUHBA
Plaça del Rei