Vervoer in Barcelona

De meeste bezienswaardigheden van Barcelona redelijk dicht bij elkaar. Hierdoor is het merendeel prima te voet of met de metro af te leggen. Wanneer je het jezelf iets gemakkelijker wilt maken heb je de keuze uit de dubbeldekker toeristenbus, de taxi en zelfs de fiets. Je kunt uitstekend fietsen in Barcelona. Er zijn verschillende fiets verhuur bedrijven die dit gat in de markt hebben ontdekt. Het is dan ook prima te doen om de stad per fiets te ontdekken. Alles is vrij vlak en de wegen zijn redelijk geschikt. De dubbeldekker toeristenbussen zoals je ze vaker ziet in grote en bekende steden, rijden volgens het hop-on hop-off systeem. Je kunt dan op verschillende plaatsen gedurende de dag of meerdere dagen op- en uitstappen. Grote delen overbrug je het gemakkelijkst per metro. Het is een duidelijk, goed en betaalbaar systeem wat zich al heeft bewezen. Als je liever boven de grond reist kun je ook nog kiezen voor de tram. Als je per auto de stad en zijn omgeving verkent, let dan vooral op de gekleurde lijnen langs de weg. Geel betekent verboden te parkeren, blauw is toegestaan mits je betaald en bedenk daarbij dat het eigenlijk alleen op sommige plaatsen ’s nachts gratis is.

Vanaf de luchthaven El Prat Llobregat gaat er elk half uur een trein richting Barcelona. Ieder kwartier vertrekt er een bus en de zwart met gele taxi’s staan buiten voor je klaar.

Bike Tours Barcelona
Een leuke en ontspannende manier om Barcelona te verkennen is per fiets. Meerdere verhuurders bieden leuke tours al dan niet met een gids aan. Onder de mogelijkheden zijn groeps tours, privétours en zelfs een luxe tour waarbij je lekkere tapas gaat eten en geniet van een glaasje Cava. Zelfs voor kinderen zijn er mogelijkheden tot het huren van een fiets of kinderzitje.
Bike Tours
Santa Tecla, Barcelona
€€

Fietstours met gids
De Nederlandse organisatie Baja bikes organiseert fietstours met een gids door Barcelona. De gids en de route zorgen ervoor dat je op een leuke en ontspannen manier de highlights van Barcelona bezoekt. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Barcelona. Je kunt een fietstocht in Barcelona eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Barcelona Card
Met een Barcelona card heb je de mogelijkheid om op een voordelige manier de stad en zijn bezienswaardigheden te bezoeken. Je kunt hiermee bijvoorbeeld onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en je krijgt op verschillende plekken kortingen. Voor meer info kijk dan op onderstaande link.
Barcelona Card

Toeristenbus Barcelona
De belangrijkste bezienswaardigheden kun je globaal bekijken middels een rit in de toeristenbus. Vind je het de moeite waard, dan stap je uit en ga het van dichtbij bekijken. Vervolgens kun je op de volgende bus weer opstappen.
Toeristenbus Barcelona
€€

Openbaar vervoer Barcelona