Winkelen in Barcelona

Als echte cultuur bestemming mag de stijlvolle stad Barcelona zich ook wel profileren als shop bestemming. Er is namelijk heel veel te ontdekken als het om winkelen gaat. Naast een aantal mooie winkelcentra biedt de binnenstad voldoende shop plezier met zowel kleine als grote winkelketens. De meest luxueuze winkels bevinden zich rondom de Passeig de Gràcia. De beter betaalbare en bekende ketens liggen vooral in het deel rondom Avinguda Portal del Àngel en Carrer d’Avinyo. Vintage en andere snuisterijen zoek je vooral in de wijk El Raval. In de wijk Barri Gòtic zijn het vooral de authentieke boetiekjes die de boventoon voeren. Hieronder zitten veel antiek houders, kruidenwinkels en delicatessen.

Winkelcentra
De twee grootste winkelcentra van Barcelona zijn L’llla Diagonal en Pedralbes Centre. Beide winkelcentra hebben meerdere verdiepingen met daarin mode, restaurants, sieraden, kado artikelen en schoenen. Zeker als de temperatuur buiten omhoog gaat is het heerlijk om verkoeling in zo’n winkelcentra op te zoeken.
L’llla Diagonal
Pedralbes Centre
€€

Planelles Donat
Voor de lekkerste traktatie breng je een bezoek aan het familiebedrijfje Planelles Donat. Met de aller lekkerste pure grondstoffen zoals noten, honing, kaneel en/of rozemarijn maken ze hier de meest lekkere dingen. En ook het vers gemaakte ijs is om de vingers bij af te likken.
Planelles Donat
Portal de l’Angel, Barcelona
€€

La Roca Village
Dit smaakvol ingericht outlet center ligt net een half uurtje rijden buiten Barcelona. Er is zelfs een speciale ‘shopping Express’ die je vanuit het station in Barcelona rechtstreeks aflevert bij dit shopping paradijs. Leuke merken zoals het Spaanse Custo, Desigual, La Coste, Calvin Klein, Guess, G-Star, Escada en Juicy Couture zijn een kleine selectie van wat er te vinden is.
La Roca Village
Santa Agnes de Malanyanes (La Roca del Vallès)
€€ – €€€

 

Stradivarius
Naast bekende merken zoals Zara, H&M en Mango  hebben ze in Barcelona het leuke en betaalbare merk Stradivarius. Het merk is Spaans en komt oorspronkelijk uit Barcelona. Inmiddels hebben al veel meer landen een winkel waarin dit merk zijn kleding laat schitteren. De prijzen zijn ongeveer gelijk aan wat je van Zara gewend bent. Barcelona heeft meerdere vestigingen: Calle Pelai, Passeig de Fabra i Puig en Avenida Diagonal.
Stradivarius
€€

Els Encants Vells
Lekker struinen tussen antiek, tweedehands spullen, oude sieraden of souvenirs doe je op de openluchtmarkt in het stadsdeel Eixample. Meer dan vijfhonderd handelaren proberen hier hun waar aan de man te brengen. Soms lijkt er alleen maar oude zooi te liggen, maar wie goed kijkt kan soms een waardevolle schat vinden.
Mercat Fira de Bellcaire
€