Bezienswaardigheden in Barcelona

In het veelzijdige Barcelona komt zelfs de verwende toerist prima aan zijn trekken. Er is namelijk heel veel cultuur, architectuur, lekker eten, goede stranden en bovenal veel gezelligheid te vinden. De bezienswaardigheden van de stad zijn heel divers en liggen verspreid over de drie stadsdelen: Eixample, de oude stad en Monjuïc. Een goede planning is dan ook een must wanneer je van plan bent zo veel als mogelijk te gaan bekijken.

Met de aanschaf van de Barcelona Card heb je de mogelijkheid tot vele kortingen op kaartjes van musea, bezienswaardigheden en het openbaar vervoer. Kijk voor alle voordelen op onderstaande link.
Barcelona Card

Sagrada Família
Dit veel besproken meesterwerk is deels afkomstig van de hand van Antoni Gaudí. Als een echte kluizenaar heeft hij hier zijn laatste werk verwezenlijkt. Hiermee was pas een kwart van de werkzaamheden voltooid. Na zijn dood in 1926 is er langzaam doorgewerkt aan deze meesterlijke creatie. Alleen al de omvang doet je beseffen dat dit haast niet te evenaren is. Men verwacht dat de voltooiing omstreeks 2026 zal plaatsvinden. Er zal dan ruim 144 jaar gebouwd zijn aan de zeer indrukwekkende Sagrada Família
Sagrada Família
Carrer de Mallorca, Barcelona

Las Ramblas
De meest bekende boulevard van Barcelona is vrijwel de gehele dag levendig. Altijd zijn er wel straatartiesten, verkopers en gezellige terrassen te vinden. Mede dankzij zijn ideale ligging tussen de haven Port Vell en Plaça de Catalunya in het centrum, wordt de Ramblas veelvuldig bezocht. De boulevard is ruim een kilometer lang en verzamelt vijf Ramblas die vroeger uit een rivier bedding bestond. In de directe omgeving van de Ramblas zijn verschillende bekende bezienswaardigheden te ontdekken. Onder andere Palau de la Virreina, Museu de Cera, Plaça Real en Gran Teatre del Liceu.

La Boqueria
Het hart van Barcelona bevindt zich op de beroemdste markt van de stad. De enorme hal is gevuld met groene, fruit, vlees, vis en allerlei andere lekkernijen die een Catalaans hart kunnen bekoren. Nergens zijn marktlieden zo trots op wat zij te bieden hebben. De leuke mix van bevolking geeft de markt net dat beetje extra. Nergens anders is dan ook het dagelijkse leven van de inwoners van Barcelona zo goed te aanschouwen als hier. La Boqueria is op zondag na elke dag geopend van 8.00 tot 20.30 uur.
La Boqueria
Las Ramblas, Barcelona

TIP: Fietstour langs highlights Barcelona
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Barcelona  ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad. In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Las Ramblas, Sagrada Familia,  Bario Gotico, Port Vell (de oude haven), Casa Battlo, het strand en nog veel meer. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Barcelona.
Tip: Boek je fietstour door Barcelona van tevoren online!

Palau Güell
De bijzondere bouwstijlen zoals je die in Barcelona kunt ervaren zijn redelijk uniek te noemen. Neem bijvoorbeeld het Palau Güell. Dit is een typische voorbeeld van de Modernistische bouwstijl zoals die omstreeks 1900 werd geïntroduceerd. De fraaie architectuur is van de hand van Antoni Gaudí. Het zit vol met prachtige bogen, bijzondere schoorstenen, decoratieve deuren en een spectaculaire koepel. Andere werken van deze grootheid zijn op verschillende plaatsen van de stad te aanschouwen. Bijvoorbeeld Parc Güell, Casa Vicens, Sagrada Família en Casa Milà.
Palau Güell
Carrer Nou de la Rambla, Barcelona

Montjuïc
Het allermooiste uitzicht op de stad Barcelona verkrijg je vanaf de bijna 185 meter hoge Montjuïc. Omstreeks 1640 werd daar een kasteel op gebouwd die vandaag de dag dienst doet als expositieruimte of andere activiteiten. De berg Montjuïc wordt ook wel het groene hart van de stad genoemd. Het park biedt voldoende sportmogelijkheden en heeft dan ook in het verleden goed gefunctioneerd tijdens de olympische spelen. Daarnaast vindt je op de Montjuïc prachtige botanische tuinen, magische fonteinen, musea zoals Museu Arqueològic, Museu Nacional d’Art de Catalunya en het bijzondere park Poble Espanyol.
Montjuïc

Catedral de Santa Eulàlia
Voor gelovig Spanje heeft deze kathedraal van Barcelona een zeer belangrijke plek in hun hart. De rijkelijke gotische uitstraling is door de jaren heen alleen maar mooier geworden. In de kathedraal zijn schatten te zien zoals koorbanken uit de vijftiende eeuw, een drie meter lang altaar uit de veertiende eeuw, een museum, een schatkamer en heel veel prachtige details.
Catedral de Barcelona
Plaça de la Seu, Barcelona

Meer bezienswaardigheden in Barcelona?

Bezoek de top 10 bezienswaardigheden van Barcelona, de Barcelona bezienswaardigheden startpagina of Barcelona-Nu.