Lille, Frankrijk

extraDe Franse stad Lille ligt zeer dicht tegen de Belgische grens. Dit deel van Noord-Frankrijk en de regio Nord-Pas-de-Calais wordt ook wel omschreven als het Vlaamse deel of Frans-Vlaanderen. En die omschrijving klopt wel. Hoewel Lille dus wel degelijk een Franse stad is, proef je op verschillende momenten de Belgische sfeer zoals je die ook in steden als Antwerpen en Gent kunt ervaren. Natuurlijk zijn er ook typische Franse kenmerken te ontdekken, zoals de charmante gevels en de hoeveelheid restaurants met veelal Franse gerechten op de kaart.
Daarnaast heeft de stad een aantal leuke en boeiende musea te bieden waarvan enkele de geheimen uit de geschiedenis prijs geven. Je komt bijvoorbeeld meer te weten over Boudewijn V, de graaf van Vlaanderen die de stad Lille, in Vlaanderen beter bekend als Rijsel, heeft opgericht. De citadel van Rijsel en het belang van dit verdedigingswerk. En natuurlijk de bloeiende textielhandel die haar dieptepunt bereikte rond 1930.  Lille is daarom niet zomaar een stad. Lille is een belevenis.

Reizen naar Lille
Omdat er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten gaan naar het internationale vliegveld van Lille, is vliegen naar Lille eigenlijk geen optie. Je zou over moeten stappen in bijvoorbeeld Parijs, waardoor de reistijd flink op zou lopen. De twee beste manieren om naar Lille te reizen is met de auto of per trein. Zo kun je met de Thalys rechtstreeks van Amsterdam naar Lille reizen.

 

Lille in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Het gematigde klimaat van de noordelijk gelegen Franse stad Lille zorgt voor aangename temperaturen. De wintermaanden zijn er vrijwel nooit heel koud en tijdens de zomermaanden worden er regelmatig temperaturen gemeten van ronde de 25 graden. Helaas is er wel regelmatig kans op een bui. Om de stad te bezoeken is het aan te bevelen om dit rond de lente of zomerperiode te doen. Het zonnige weer zorgt voor gezellig gevulde terrassen en ook de rest van de stad fleurt erbij op.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij je graag naar de onderstaande link.
Klimaat Lille

Weersverwachting voor Lille

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Lille/Rijsel kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Lille kun je terecht op de volgende websites:
Lille bezienswaardigheden top 10
alles over Lille
Lille informatie
Lille voor beginners
Waar overnachten in Lille?