Eten & drinken in Lille

Wanneer je uit eten gaat in Lille, ontdek je al snel de mix met Vlaanderen. Een aantal Franse gerechten op de kaart hebben toch wel een vleugje van Vlaamse lekkernijen. Bijvoorbeeld de stoofschotels en speciale Belgische biertjes doen het erg goed. Natuurlijk zijn er nog veel meer keukens vertegenwoordigd in deze Franse stad. Je kunt er evengoed een Thais, Italiaans of Grieks restaurant bezoeken. Zoals het voor veel zaken geldt in Lille zijn ook de prijzen omtrent het uiteten gaan divers. Je kunt het als het ware zo duur maken als je zelf wilt. Verlaat hierbij ook eens Vieux Lille, het centrum van de stad, en ga op avontuur in wijken als Euralille of Wazemmes.
Wat ook altijd erg leuk is om te doen, is het bezoeken van een markt als die op de Place du Concert. Elke zaterdag is dit plein gevuld met allerlei lekkernijen uit de regio. Een supertip wat ons betreft.

De uitgaansgelegenheden vind je vooral rondom de Reu de Gand. Verschillende discotheken, bars en restaurants worden hier vooral in de weekenden goed bezocht. Door de week is het vooral in de Rue Solférino te doen. En voor wat meer nostalgie wijzen we je graag de weg richting Rue aux Ognions. Dit kleine populaire plein is omringd met prachtige gevels en op zonnige dagen gevuld met een gezellig terras. Helaas is het wel vaak zoeken naar een plekje.

Pubstore
Dit kleine grilrestaurant is uitermate geschikt voor een goede, vlotte en betaalbare maaltijd. Op de kaart tref je gerechten als ossenhaas met gebakken aardappelen, gegrilde ham met ananas en frieten, kalkoen met tagliatella en toetjes als cheesecake met frambozen. In het weekend kun je er ook prima brunchen.
Pubstore
44 Rue de la Halle, Lille
€€

Babitom
In deze gezellige brasserie kun je uitstekend eten voor een goede prijs. Er is ook regelmatig een menu van de dag waarbij je kunt kiezen tussen drie voor-, hoofd- en nagerechten. Babitom is vooral erg populair om zijn eigen gemaakte curry uit de Indiase keuken. Maar ook voor een ontbijt of lunch kun je hier uitstekend terecht.
Babitom
275 Boulevard Victor Hugo, Lille
€€

 

La Petite Flambée
Hier eet je pannenkoeken in allerlei soorten, maten en variaties. Met name de pannenkoeken met geitenkaas, ham, noten en honing zijn verrukkelijk. Het restaurant is niet heel groot, dus het is soms aan te bevelen om vooraf te reserveren.
La Petite Flambee
4 Rue du Cure St. Etienne, Lille
€€

Bar La Capsule
Liefhebbers van lekkere bieren moeten beslist een bezoek brengen aan deze bar. Behalve verschillende soorten bier hebben ze er ook eenvoudige maaltijden te bieden. Allen voor een zeer acceptabele prijs.
Bar La Capsule
25 Rue des Trois Mollettes, Lille

La Petite Cour
Dit knusse restaurant is midden in het centrum van Lille gelegen waar het is gevestigd in een zeventiende eeuws gebouw. Op de overwegend Franse kaart staan gerechten zoals je die in Frankrijk mag verwachten. Daarnaast vind je er ook een aantal Vlaamse gerechten als Vlaams stoofpotje met bier en garnaalkroketten met frietjes.
La Petite Cour
17 Rue du Cure Saint Etienne, Lille
€€