Vervoer in Lille

De stad Lille is op drie manieren te bereiken. Je kunt er met de trein naartoe. Het Lille Flandres Station is een uitstekend station die de verbindingen naar de luchthaven, Parijs, Brussel en Londen zeer gemakkelijk maakt. En sinds kort is het ook mogelijk om rechtstreeks met de Thalys vanuit Nederland af te reizen.
Treinreis naar Lille

De andere manier om Lille te bereiken is per vliegtuig. Vanaf Nederland is dit niet echt aan te bevelen, aangezien je er met de auto gemiddeld tweeëneenhalf uur over doet. Maar goed, mocht je toch besluiten per vliegtuig aan te vliegen dan kom je aan op de luchthaven Lille-Lesquin. Deze luchthaven ligt op een kleine tien kilometer van de stad. Vanaf hier kun je dan met de pendeldienst het centrum van Lille bereiken.

De meest makkelijke manier om Lille te bezoeken is waarschijnlijk gewoon met de auto. Je volgt dan de borden richting Antwerpen en vervolgens kies je de borden Lille/Rijsel. Eenmaal aangekomen is het verstandig om een parkeergarage te zoeken of te parkeren bij je hotel. De stad heeft meerdere grote parkeergarages dus dit hoeft geen problemen op te leveren. De drukte van de stad is echter een ander verhaal. In de buurt van het metrostation Porte d’Arras en Porte des Postes kun je gratis parkeren.

Het oude centrum van Lille ‘Vieux Lille’ is uitstekend wandelend te verkennen. De oude binnenstad heeft een aantal bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar. De grote markt ‘Grand Place’ is hiervan het centrale middelpunt. Wanneer je grotere afstanden wilt overbruggen, kun je kiezen voor een fiets, de taxi, de metro, tram of bus. Een dagpas voor de laatste drie kost gemiddeld vier euro. Heel betaalbaar dus.
Wanneer je in het bezit bent van de Lille City Pass, dan is het openbaar vervoer zelfs gratis. Deze is verkrijgbaar bij het Bureau voor Toerisme in Lille.
Openbaar vervoer 

Fietsen kun je huren op een aantal plaatsen in de stad te huur. De kenmerkende rode stadsfietsen zijn erg voordelig te huren en maken het vervoer in de stad erg makkelijk. Op de onderstaande link staat meer informatie en voorwaarden.
Fiets huren