Gratis & goedkoop in Lille

De Franse stad Lille leent zich verrassend goed als het gaat om leuke dingen te zien, te doen of te beleven die weinig tot niets kosten. Zo is het mogelijk om de dierentuin van Lille ‘Zoo de Lille’ gratis te bezoeken. Zowel jong als oud mag hier gratis naar binnen.

Palais des Beaux-Arts de Lille
Elke eerste zondag van de maand is de toegang tot dit museum voor de schone kunsten gratis. Op alle andere dagen is het enkel gratis voor kinderen tot 12 jaar. Het museum heeft behalve een majestueuze onderkomen, prachtige kunst uit verschillende periodes van de geschiedenis tentoongesteld.
Palais des Beaux-Arts de Lille

Wanneer je in het bezit bent van de Lille City Pass, zijn er nog meer mogelijkheden om dingen gratis te kunnen bezoeken. Je koopt dan een pas voor 24-, 48-, of 72 uur en voor dat bedrag kun je verder zo vaak als je wilt gebruik maken van het openbaar vervoer, verschillende musea en heb je recht op gratis rondleidingen. De pas is al vanaf vijfentwintig euro verkrijgbaar. Meer informatie kun je vinden bij het Bureau voor Toerisme in Lille.

Markten
Een markt bezoeken is altijd gezellig en leuk om verschillende indrukken van een land of stad op te doen. Zo ook op de markten van Lille. Elke zaterdag is er een markt te vinden aan het Place du Concert. Deze Marché du Concert heeft voornamelijk allerlei lekkernijen te koop die voornamelijk afkomstig zijn uit de regio. Marché du Concert is dan ook een uiterst geschikte markt om voordelig en zeer vers een maaltijd te nuttigen. Of misschien kun je iets samenstellen voor een heerlijke picknick in het park bij de citadel van Lille. Hoe leuk is dat?
Een andere leuke markt in Lille is die in de wijk Wazemmes. Marché de Wazemmes is een overdekte markt met allerlei heerlijkeheden. Maar op elke dinsdag, donderdag en zondagmorgen worden er voor deze overdekte Marché de Wazemmes kramen opgesteld met uiteenlopende koopwaar. Deze markt moet je een keer gezien hebben.