Hotels in Lille

Het aanbod van hotels in de stad Lille is erg divers. Zowel in het centrum als daar omheen zijn er voldoende mogelijkheden om voor ieders budget iets geschikt te vinden. De stad Lille wordt vaak bereikt wanneer men op doorreis is naar zuidelijkere gebieden of op de weg terug hiervan is. Maar wij adviseren de plaats zeker ook als weekend trip. In en om het centrum zijn bekende hotelketens te vinden als Ibis, Kyriad, Best Western en Holiday Inn Express. Daarnaast zijn er ook enkele sfeervolle B&B’s te vinden en kleinschalige hotels. Let hierbij wel op of er een parkeerplaats is inbegrepen.

Op de vraag waar je het beste kunt overnachten in Lille zijn meerdere antwoorden mogelijk. Het centrum is in veel gevallen de beste plek voor een overnachting, maar als je met de trein  naar Lille komt, dan kun je zeker voor één van de hotels kiezen die direct bij het station gelegen zijn. Van daaruit is het tien minuten lopen naar het hart van de stad of je kunt het openbaar vervoer nemen.

Ibis Opera
Dit 59 kamers tellende hotel is midden in centrum van Lille gelegen. Vanuit dit hotel zit je op loopafstand van de Grand Place en de winkels.  Ook qua restaurant is dit gunstig, aangezien er een aantal goede in de buurt zitten. De kamers zijn praktisch ingericht en voorzien van een eigen badkamer, gratis wifi en tv.
Ibis Opera
21 Rue Lepelletier, Rijsel / Lille
€€

Lille aux Oiseaux
Deze kleine B&B is zeer smaakvol ingericht. Het pand wat al in 1907 werd gebouwd heeft de typische uitstraling van een Frans herenhuis. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, tv, balkon en wifi. Elke ochtend kun je genieten van het ontbijtbuffet in de gemeenschappelijke serre of de tuin. Het centrum van Lille is op loopafstand gelegen.
Lille aux Oiseaux
63 Rue de la Bassee, Lille
€€

B&B Lille Europe
De bekende B&B keten staat bekend om zijn praktische kamers en goede kwaliteit. Zo ook de vestiging in Lille. Er is tegen een vergoeding een parkeerplaats beschikbaar, maar het ontbijt is inbegrepen in de prijs van de kamer. Verschillende bezienswaardigheden zoals het Grand Palais zijn op loopafstand bereikbaar. Het hotel heeft ook familiekamers beschikbaar en honden zijn toegestaan.
B&B Lille Europe
Rue Berthe Morisot, Lille

Adagio Access Lille Vauban
Wanneer je liever de gemakken van appartement verkiest, ben je bij Adagio Access op het juiste adres. Dit aparthotel is voorzien van 69 comfortabele apartementen waarvan enkele zijn ingericht met een volledig uitgeruste keuken, badkamer en wifi. Ook zijn er familiekamers te huur waarbij de ruimtes gescheiden worden door een schuifwand.
Adagio Access Lille Vauban
17 Rue de Colson, Lille

L’Hermitage Gantois Hotel
Wanneer je budget iets meer toereikend is, kunnen we van harte dit schitterende hotel adviseren. Het L’Hermitage Gantois Hotel is onderdeel van het Marriott en daarmee geeft het een bepaalde klasse weer. Het hotel is gevestigd in een vijftiende eeuws monumentaal pand aan de rand van het centrum. De kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer, tv, wifi, koffiezetapparaat, minibar en airco.
L’Hermitage Gantois Hotel 
224 Rue de Paris, Lille
€€€