Winkelen in Lille

Waarschijnlijk ben je helemaal verbaast over het aanbod van de winkels in Lille. Er is namelijk nogal wat winkelplezier te beleven. En niet alleen qua mode. Lille heeft namelijk ook heel wat speciaalzaken, galeries en markten. Voor de meer exclusievere zaken moet je vooral omgeving van Rue de la Monnaie en Rue de la Grande bezoeken. In het autovrije Rue de Béthune zijn vooral grote winkelketens te vinden als America Today, Coolcat, Sacha en Galeries Lafayette.
Liefhebbers van tweedehands boeken mogen een bezoek aan de Oude Beurs ‘Marche de la Vieille Bourse’ niet overslaan. Op de binnenplaats worden boeken over en weer verkocht en heerst er een gezellig sfeertje.

Euralille
Dit overdekte winkelcentrum heeft meer dan honderd winkels met uiteenlopende goederen onder zijn dak. Verdeeld over twee verdiepingen vind je merken als H&M, Zara, Sephora, The Body Shop en Accessorize. Wanneer je het winkelen even wilt onderbreken, kun je uitstekend terecht in de verschillende gezellige horecagelegenheden.
Euralille
Centre Commercial, Lille

Marche du Concert
Deze markt heeft helemaal niets met muziek of concerten te maken. Het is namelijk een markt met allerlei lekkernijen. Veel van de producten zijn afkomstig van boeren en andere ondernemers uit de regio. Marche du Concert is elke zaterdag te vinden aan de Place du Concert.

Het stadsdeel rondom de straten Rue des Bouchers en Rue Royale wordt vooral bezocht door kunst-, design- en antiek liefhebbers. Al wandelend door de straten kom je vanzelf de leuke winkeltjes tegen.
Anachronie
3 bis Rue des Bouchers