Sevilla, Spanje

Kathedraal Sevilla

Kathedraal Sevilla

Sevilla kent een lange geschiedenis en in de loop der tijd veranderde de naam van de stad regelmatig – Hispalis, Isbiliya, Sevilla. De stad in zuid-Spanje is van oorsprong Fenisisch en komt daarna in handen van de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Volgens een bekende mythe is Hércules de oprichter van de stad en is Julius Cesar de man die Sevilla deed opbloeien tijdens de Romeinse overheersing. Al deze overheersers hebben indrukwekkende monumenten achter gelaten in de stad.

De Guadalquivir rivier die Sevilla splitst, speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad. Zo werd Sevilla rijk in de Gouden Eeuw door de ontdekking van America door Columbus en andere belangrijke ontdekkingsreizigers. De Wereldexpositie van 1929 en 1992 waren beide een culturele stimulans voor de stad en betekenden meer bekendheid en openheid naar buiten toe. Tegenwoordig komen er veel toeristen naar de traditionele weken in Sevilla, zoals de Semana Santa (heilige paasweek) en de Feria de Abril (feestweek in april). In Sevilla kan je genieten van eeuwenoude architectuur, flamenco, tapas, een ongedwongen sfeer en een heerlijk klimaat (behalve in de zomer, als het kwik stijgt tot 45 graden…).

Sevilla in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Sevilla

 • Sevilla Airport (San Pablo)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur
  Afstand tot centrum stad: 10 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Een goedkope manier om in Sevilla te komen is met de vliegveldbus, buslijn EA (Especial Aeropuerto) van Tussam. De rit duurt ongeveer een half uur en kost 4 euro. De bussen vertrekken 2 of 3 keer per uur. Uiteraard zijn er ook taxi´s, een taxirit naar het centrum van Sevilla duurt 15 minuten en kost €25.

Reisperiode & klimaat

De beste reisperiode voor Sevilla wordt gevormd door het voorjaar en najaar. De zomers zijn zo heet, dat je de stad dan liever ontwijkt. Zeker op dagen dat het kwik ver boven de 40 graden uitschiet, wat geregeld gebeurt in juli en augustus. Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Sevilla.

 

 

Weersverwachting voor Sevilla

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Sevilla en Andalusië kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Sevilla kun je terecht op de volgende websites:
Sevilla-Nu
Startpagina Sevilla
Sevilla voor beginners
Sevilla top 10
Sevilla tips
Sevilla in beeld
Sevilla bezienswaardigheden top 10
waar overnachten in Sevilla