Eten & drinken in Sevilla

Sevilla is net als vele Spaanse steden een échte tapas-stad. Dat betekent dat je vooral lef moet tonen om zoveel mogelijk smaken te leren kennen en het niet alleen maar te laten bij de klassieke gambas, olijven en Spaanse ham. Enkele bekende Sevillaanse tapas zijn: slakken (cabrillas), varkenshaas in whiskysaus (solomillo al whisky), gefrituurde vis (pescaito frito) en kroketjes (croquetas). Hier volgen enkele goede eetgelegenheden maar over het algemeen gesproken is het moeilijk om niet lekker te eten in een van de tapas barretjes dus probeer het gewoon!

Tip: maak een tapastour!
Met een tapastour door het oude centrum van Sevilla of door de authentieke wijk Triana maak je met een gids een mooie stadswandeling langs verschillende barretjes en restaurantjes in Sevilla om een mix van moderne en klassieke tapas te proeven. Uiteraard vergezelt van lekkere drankjes!
Boek hier een tapastour door het centrum van Sevilla
Boek hier een tapastour door de wijk Triana

Bar Eslava
Bar Eslava staat al lange tijd bekend als één van de beste tapasbars van Sevilla. De tapas zijn bijzonder lekker, niet duur en de bediening is super. Een advies is om niet in het aangelegen restaurant te gaan zitten, dat is namelijk veel prijziger.
Bar Eslava
Calle Eslava 3, Sevilla

El Rinconcillo
Deze bar stamt uit 1670 en is dan ook een klassieker wat betreft het tapas eten in Sevilla. Behalve tapas zijn er ook menu´s en beschikken ze over een goede, gevarieerde wijnkaart van Riojas, Cavas, Rosé tot Riberas del Duero..
El Rinconcillo
Calle Gerona 40, Sevilla

100 Montaditos
Heb je in plaats van al die heerlijke tapas in Sevilla zin in een lekker vers broodje? Dan bieden de vestigingen van 100 Montaditos prima uitkomst. Keuze uit tientallen verschillend belegde, verse, kleine broodjes voor een kleine prijs. Ze tappen bovendien een prima (en goedkoop..) biertje voor de liefhebbers. Er zijn meerdere locaties in het centrum van Sevilla.
Cerveceria 100 Montaditos

Tradevo Gastro Taberna
Uitmuntende tapasbar in de wijk Nervion, iets buiten het centrum van Sevilla, waar je kunt lunchen, brunchen en dineren. Kok Gonzalo heeft echt talent, hij zet de traditionele tapas in een eigentijds jasje, Viva!
Tradevo Gastro Taberna
Plaza Pintor Amalio García del Moral 2

Yebra Bar
Yebra ligt net zoals taberna Tradevo niet op een toeristische route maar misschien is dat nou juist wel een goed teken. Yebra is één van de beste van Sevilla met name om de artistieke en originele tapas.
Bar Yebra
Medalla Milagrosa 3, Sevilla
€€

Dúo Tapas
Ben je rond etenstijd bij het Alameda de Hercules plein naast de wijk La Macarena? Ga dan naar Dúo Tapas. Deze bar staat bekend om de hoeveelheid aan tapas keuze en de goede prijs-kwaliteits verhouding.
Dúo Tapas
Calle Calatrava 10, Sevilla
€€

La Primera del Puente
In de wijk Triana is La Primera del Puente een aardig restaurant om te gaan eten. Vanaf het terras heb je een mooie kijk op de Torre del Oro. De gefrituurde vis en de sangria wijn zijn om niet meer te vergeten!
La Primera del Puente
Calle Betis 66 (aan de Guadalquivir rivier)
€€

Meer tips voor leuke restaurants in Sevilla vind je bij Sevilla-Nu.