Winkelen in Sevilla

Winkelen in het centrum van Sevilla is heel aangenaam omdat de twee bekendste winkelstraten, Sierpes en Tetuán parallel lopen en er vele gezellige tapas- en koffiebars in de buurt zitten. In de wijk Santa Cruz kun je terecht voor een typische souvenir en wil je echte Sevillaanse keramiek dan loop je over de Isabel II brug over de Guadalquivir rivier naar de sfeervolle wijk Triana.

Let wel op de tijd want de lokale winkels zijn dicht tussen de middag, van twee tot half zes en op zaterdag van tien tot twee uur. Winkelcentra en internationale zaken zijn wel de hele dag geopend, van tien tot negen uur ´s avonds.

Centrum
De bekendste winkelstraat van Sevilla is ongetwijfeld Calle Sierpes. Deze ligt midden in de stad en ook al doet het wat ‘ouderwets’ aan, het is dé straat waar de Sevillanen graag flaneren op een zaterdagochtend. Ook de straten Tetuán, Cuna, Velazquez en Rioja zijn populair als winkelstraat en je hebt er vele bekende winkels zoals Zara, Pull & Bear, Mango, Stradivarius, enz. De straten rond de Iglesia del Salvador zijn ook leuk om te shoppen. In de wijk Los Remedios, aan de overzijde van de Guadalquivir liggen de merkwinkels in de Calle Asuncion.

Winkelen in Triana
Heb je het centrum en de bekende wijk Santa Cruz al gezien, dan is het tijd om de rivier over te steken en de artistieke flamenco en keramiek wijk Triana te ontdekken. Deze wijk staat van oudsher bekend om haar keramiek en die vind je met name in de straten San Jorge en Castilla. Uiteraard heb je hier ook gezellige tapas barretjes en winkels.

Overdekt winkelen
Als het regent en je wilt toch wat Spaanse modehuizen zien, ga dan naar één van de overdekte winkelcentra zoals Nervión Plaza, Los Arcos of Factory Aeropuerto. Ze liggen iets buiten het centrum van Sevilla maar er je hebt een ruime keuze aan winkels en eetgelegenheden.

Markt Metropol Parasol
Heb je zin in lekker vers fruit voor tussendoor of wil je een typisch Spaanse groenten- en fruitmarkt van dichtbij zien? Breng dan een bezoek aan de markt in Metropol Parasol en combineer dat met een kijkje in het bijzondere Antiquarium van Sevilla en ga tot slot met de lift omhoog om te genieten van een prachtig panorama uitzicht over de stad. Alles in één gebouw!
Plaza de la Encarnación

Vlooienmarkt
Elke donderdagochtend wordt er in de Calle Feria in de Sevillaanse wijk La Macarena een vlooienmarkt gehouden. Ook al zijn de spullen, meestal kleding en antiek, niet altijd de moeite waard, het is wel een leuke belevenis want het is de oudste markt van Sevilla.
Calle Feria

Kunstmarkt
Voor een mooi schilderij ga je op de zondagmorgen naar het gezellige Museumplein in Sevilla, het Plaza del Museo. Hier verzamelen lokale kunstenaars zich om hun werken aan te bieden. Je kunt dit goed combineren met een bezoek aan het Museum de Bellas Artes, dit is ná het Museo del Prado in Madrid de grootste pinacotheek van Spanje.
Plaza del Museo 

Lees meer over shoppen in Sevilla bij Sevilla-Nu.