Gratis & goedkoop in Sevilla

Ook in Sevilla kun je zonder veel geld uit te geven, goed je dagen door komen. De relatief goedkope tapascultuur, de rustgevende Guadalquivir rivier, de pittoreske steegjes en het heerlijke klimaat zijn al factoren die het leven hier aangenaam maken en bijna niks kosten. Hier volgen nog enkele tips voor een budgetvakantie in Sevilla:

Dakterras
Om te beginnen een romantisch idee, namelijk een drankje drinken op één van de dakterrassen met uitzicht over de stad. Zo heb je Hotel Inglaterra, Hotel Emme of Hotel Doña Maria. Ga vooral ´s avonds, als het wat koeler is…

IJsje
Een ijsje is altijd verfrissend, niet duur en gezellig om te eten, vooral in de beroemde wijk Santa Cruz. Bij Chocolate y Limón hebben ze behalve heerlijk ijs ook ambachtelijke zoetigheden.
Pje de Vila 2

Triana
Nog een goedkoop idee is een wandeling langs de Guadalquivir rivier en dan over de beroemde Isabel II brug naar de keramiek en flamenco wijk Triana. Hier heb je ook vele gezellige tapasbarretjes en je kunt lekker zitten op een van de terrassen in de Calle Betis met uitzicht op de Torre del Oro en de rivier.

Wandelen
Een wandeling naar en door het Parque Maria Luisa, met een bezoek aan de Plaza de España kost niks…Je kunt uiteraard in een paardenkoets stappen wat ook leuk is voor een keer.

Flamenco
In plaats van een officiële flamenco voorstelling kun je in Triana bij verschillende cafe´s vanaf 23 uur flamenco optredens bijwonen. Zo heb je El Regoneo (Calle Betis, 31) of La Anselma (Calle Pages del Corro, 49). In de wijk Santa Cruz kun je naar La Carboneria gaan (Calle Levies, 18). Olé!

Kunstmarkt
Op de zondagmorgen is er een gezellige kunstmarkt op het Plaza de Museo, met werken van kunstenaars uit Sevilla. Je kunt dit combineren met een bezoek aan het indrukwekkende Museo de Bellas Artes.
Plaza de Museo

Ontbijt
Eet je ontbijt bij een barretje zoals vele Sevillanen doen, en niet in het hotel. Je kunt vaak heerlijk buiten zitten en een ontbijt is niet duur. Ongeveer 3 euro voor koffie en een geroosterd broodje met Spaanse ham of tomaat en olijfolie.