Vervoer in Sevilla

Sevilla kun je het beste lopend of per fiets bezichtigen en als je wat meer wilt zien, dan zijn de bus en trein goede alternatieven voor een auto. Sevilla heeft sinds 2009 een metrolijn die heel handig is als je in het centrum moet zijn. De auto kun je het allerbeste bij het hotel laten of helemaal niet huren want het is best lastig rijden in de binnenstad en de parkeergarages zijn vaak vol.

Tram (Metro Centro)
Deze handige tram-metrolijn loopt dwars door het centrum van Sevilla langs de kathedraal en het Alcazar paleis, van Plaza Nueva (bij het stadhuis) naar het busstation aan de Prado de San Sebastian. Je kunt een kaartje voor een enkele rit kopen bij de automaten van de instaphaltes. Het kost zo´n 1,30 euro per ritje.

Metro
De metro van Sevilla heeft slechts één lijn met 22 stations, die de buitenwijken en enkele dorpjes verbindt met het centrum van Sevilla.

Fietstours met gids
Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die fietstours en wandeltochten organiseert door Sevilla. De groepen worden begeleid door Nederlandstalige gidsen. De gids en de route zorgen ervoor dat je op een leuke en ontspannen manier de highlights van Sevilla bezoekt. De tours langs bezienswaardigheden en onbekende plekjes van Sevilla duren gemiddeld 2,5 tot 3 uur.  In Sevilla kun je onder andere kiezen tussen de highlights fietstour en de tapas fietstour, waarbij je Sevilla leert ontdekken onder het genot van heerlijke tapas. Je kunt een fietstocht in Sevilla eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Rondvaart
Aan de Guadalquivir rivier kun je bij de Torre del Oro instappen in een rondvaartboot om Sevilla te ontdekken vanaf het water. Heerlijk als de zon lekker schijnt.
Tip: boek een cruise op de Guadalquivir van te voren online!

Huur een fiets
Net als in veel andere grote steden kun je in Sevilla gebruik maken van de fietsen van de gemeentelijke verhuurdienst, in Sevilla Sevici geheten. Al op bijna 250 verschillende locaties in Sevilla zijn er fietsenstallingen waar je een fiets kunt vinden. Het systeem is bedacht door de gemeente en houdt in dat je tegen betaling van tien euro een pasje ontvangt waarmee je de fiets uit de stalling haalt. De eerste 30 minuten zijn gratis, het daarop volgende uur kost 1 euro en daarna zijn de kosten 2 euro per uur. Uiteraard zijn er ook fietsenwinkels die fietsen verhuren zoals Bici4city.
Bici4city Sevilla
Calle Peral 6

Hop-on hop-off bus
Ben je voor een korte periode in de stad en wil je op een effectieve manier langs zoveel mogelijk monumenten en bezienswaardigheden in Sevilla? Dan is deze tourbus een aanrader. Je kunt bij 4 haltes opstappen, de bekendste halte is bij de Torre del Oro.
Tip: boek je tickets voor de hop-on hop-off bus in Sevilla van te voren online!