Ibiza, Spanje

In de zomer staat het Spaanse eiland Ibiza vooral bekend om het bruisende uitgaansleven en de vele discotheken. Maar Ibiza heeft natuurlijk veel meer te bieden. Behalve (veel) zon, zee en strand, heeft het eiland leuke dorpjes, een prachtige natuur en kun je er wandelen door bergen en geurende pijnboombossen. Sluit de dag af bij een ´chiringuito´ aan de westkust, waar de zon langzaam ondergaat op de klanken van loungemuziek. Het goede weer op Ibiza zorgt ervoor dat het ’s avonds vaak lang aangenaam blijft om buiten te vertoeven.

Een trip naar Ibiza betekent genieten: heerlijk luieren en relaxen op één van de vele zonnige stranden of beschutte baaitjes. Kies je voor de knusse baai Cala d´Hort met uitzicht op de magische rots Es Vedra of toch liever voor een rustig familiestrand in het noorden van het eiland? De zee is gelukkig bij ieder strand even helder en blauw. Vergeet je snorkel dus niet, want ook onder water is in Ibiza veel te zien.

´s Avonds wordt het gezellig druk op de terrasjes en in de restaurantjes van Ibiza- stad. De vele winkeltjes en boetiekjes zijn hier tot laat geopend en er is van alles te koop. Ook een bezoek aan de beroemde hippiemarkt Las Dalias mag niet ontbreken aan een vakantie in Ibiza.

Ibiza in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Ibiza

Op Ibiza Airport:

Luchthavens bij Ibiza

 • Ibiza Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 7 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het drukke Ibiza Airport ligt ongeveer 7 km ten zuidwesten van Ibiza stad. Bus 10 rijdt elk kwartier van het vliegveld naar Ibiza Stad, het tarief is € 1,20. Bus 9 rijdt naar San Antoni (ieder 1,5 uur) en bus 24 via Santa Eulalia naar Es Canar (om de 2 uur). Voor meer informatie over openbaar vervoer vraag je de gratis Ibiza’s public transport guide bij de toeristeninformatie. Je kunt ook een taxi nemen. Een ritje naar Ibiza-Stad kost niet meer dan 10-15 euro en duurt ongeveer 20 minuten.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Ibiza.

Weersverwachting voor Ibiza

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Ibiza kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Ibiza kun je terecht op de volgende websites:

Ibiza voor beginners
Ibiza in één dag
Ibiza informatie
Ibiza startpagina