Eten & drinken in Ibiza

De Mediterraanse keuken van Ibiza kenmerkt zich door verse vis en zeevruchten. Natuurlijk ontbreken ook de tapas, olijfolie en paella niet op het menu. Verse vis eet je het beste in een restaurantje aan het strand. In het binnenland vind je een aantal restaurants waar biologisch wordt gekookt.

Voor de Spanjaarden is het heel gewoon om laat op de avond nog uitgebreid te dineren. Ook in Ibiza ontkom je niet aan het Spaanse ritme, pas na een uur of 10 wordt ook hier gedineerd.

Het nachtleven in Ibiza Stad speelt zich vooral af in Sa Penya. De vele barretjes zijn hier tot in de vroege uurtjes geopend. Voor gezellige restaurantjes ga je naar het oude centrum. Genieten van de zonsondergang met cocktail doe je aan de westkust. Aan het strand van San Antonio liggen de beroemde strandclubs zoals Cafe del Mar en Cafe Mambo.

El Carmen
Paella eten op Ibiza met uitzicht op Es Vedra doe je het beste bij El Carmen bij het strand van Cala d’Hort. De keuze is ruim: van een klassieke paella tot paella met kreeft of zeevruchten. Wel van te voren reserveren, want het zit er snel vol.
Restaurant El Carmen
Cala d’ Hort
€€

La Paloma en La Paloma cafe
Op een oude finca in het kleine dorpje San Lorenzo midden op het eiland ligt restaurant-cafe La Paloma. Paloma is beroemd om de huisgemaakte gerechten uit de Italiaanse keuken. Het brood wordt op de finaca zelf gebakken en groenten komen uit eigen tuin. Het terras van het cafe is perfect voor wat kleine hapjes.
La Paloma
San Lorenzo

Cafe del Mar
Al 30 jaar gaat de zon onder op de klanken van de loungemuziek van Cafe del Mar in San Antonio. En al vanaf 1994 brengt Cafe del Mar jaarlijks een cd uit met de zwoelste loungenummers. relaxen, dansen op muziek van bekende dj’s of drinken, het kan hier allemaal.
Cafe del Mar 
Calle de Lepant 4, San Antonio 
€€

Bar Anita
Een hippie klassieker op Ibiza. Al decennia lang komen de kunstenaars, muzikanten en hippies van het hele eiland naar Bar Anita in het dorpje San Carlos de Peralta. Om een kop koffie te drinken op het terras in de schaduw of om hun post op te halen. Anita fungeert namelijk ook als postbusadres. Op de kaart staan tapas, pizza’s en pasta’s. Je vindt de bar op het pleintje tegenover de kerk in San Carlos.
Anita’s Bar
Plaza de la Iglesia, San Carlos 

Comidas Bar San Juan
Eenvoudige maar lekkere gerechten uit de Spaanse keuken. Van tapas tot verse vis. Je kunt er niet reserveren, dus kom op tijd en wees bereid om eventueel een tafel te delen.
Comidas Bar San Juan
Carre de Guilem de Montgri 8, Ibiza Stad

El Naranjo
Een leuke en bij de locals populaire plek op Ibiza om te lunchen in een schaduw- en bloemrijke tuin. Elke dag serveert El Naranjo een menu del dia voor € 15,-. De specialiteit van het huis is verse vis.
El Naranjo
Carrer de Sant Josep, 31, Santa Eulalia Des Ríu
€€