Gratis & goedkoop in Ibiza

Ibiza is in het hoogseizoen eigenlijk nooit echt goedkoop, maar met onze tips kun je je uitgaven wel beperken. Naar het strand gaan, kost natuurlijk niets zolang je maar bij de hippe strandtenten wegblijft. En ook de natuur van Ibiza is gratis. Vooral in het noorden van het eiland kun je prachtige wandelingen maken door pijnboombossen, amandel- en olijfboomgaarden.

Zonsondergang
Gelukkig is de zonsondergang op Ibiza nog steeds gratis. Ga naar het strand, neem een dekentje en een fles wijn mee en je avond kan niet meer stuk. Aan de westkust van het eiland zie je de mooiste zonsondergangen. Ook de zonsondergang bij Es Vedra en Cala d’Hort is indrukwekkend.

Stranden
Ibiza heeft maar liefst 210 km aan strand, en de meeste zijn gratis. Er zijn brede zandstranden, maar ook kleine beschutte baaitjes. Vlakbij Ibiza stad is Playa de ses Salinas een bekend (en druk) strand. De stranden aan de westkust hebben de mooiste zonsondergang en in het noorden van het eiland vind je nog genoeg rustige baaitjes en strandjes.

Dansen
Geen geld voor de dure entree van de hippe clubs en dicotheken? Ga dan naar Cafe Mambo in San Antonio. Iedere avond na zonsondergang draaien hier (beroemde) dj’s, zoals Eric Morillo en David Guetta gratis hun tunes.
Café Mambo Ibiza
Carrer de Vara del Rei, Sant Antoni de Portmany

Wifi
Het internet is niet overal op Ibiza even snel en stabiel. Voor een snelle, goede en gratis wifi verbinding ga je naar de MacDonalds tegenover de haven in Ibiza Stad.

Gratis Musea
Het museum d’Art Contemporani en het Museu Puget in Ibiza Stad zijn gratis toegankelijk.

Goedkoop (tapas) eten op Ibiza
Doe in Ibiza net als de locals en eet je warme hap ‘s middags. Bij vrijwel ieder restaurant kun je terecht voor een voordelig menu del dia. ‘s Avonds eet je vervolgens wat tapas of ga je picknicken op het strand.

Wandelen door Ibiza Stad
Wandel door de omhooglopende, witte straatjes van de Dalt Villa (hoge stad) van Ibiza Stad. Deze wijk staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bij de toeristeninformatie op Vara de Rey zijn gratis audiotours in 6 talen verkrijgbaar.