Vervoer in Ibiza

Ibiza is niet zo’n heel groot eiland, maar het is het handigst om er een auto te huren. Het openbaar vervoer kan soms wat lang duren en je komt niet overal. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kun je bij de toeristeninformatie de gratis Ibiza’s public transport guide verkrijgen. Met een huurauto ben je lekker mobiel en kun je op zoek naar alle mooie strandjes en stadjes op het eiland.

Taxi
De taxi´s in Ibiza zijn voor Nederlandse begrippen niet duur. Ze hebben allemaal een meter en de prijzen zijn vastgesteld door de regering. Heeft een taxi een brandend groen lichtje, dan is hij vrij en kun je hem aanhouden. De prijs begint bij € 3,25.

Bus
Ibiza heeft een redelijk goed busnetwerk. Zeker als je verbindingen tussen de grotere toeristenplaatsen nodig hebt dan kun je dat prima per bus doen. In de zomermaanden is de frequentie van de busdiensten hoger dan in de winter. In de zomer rijdt er ook een speciale discobus. Voor een paar euro kun je van de grote clubs zoals Spave, Privilage en Amnesia naar de toeristenplaatsen rijden. Deze discobus rijdt tussen middernacht en 7 uur ’s morgens.

Huurauto
In vergelijking tot veel andere Spaanse bestemmingen is het huren van een auto vrij duur op Ibiza. Als je in een grotere toeristenplaats overnacht dan kun je er beter voor kiezen om een auto voor 2 of 3 dagen te huren en die dagen in te plannen voor sightseeing in plaats van een auto gedurende twee of drie weken te huren. In de zomer kost 2 weken autohuur je al snel zeshonderd tot zevenhonderd euro inclusief verzekering en brandstof.