Marseille, Frankrijk

Marseille

Marseille

Marseille is na Parijs de tweede grootste stad van Frankrijk. De stad in het zuidoosten van Frankrijk is duidelijk bezig met een wedergeboorte – een trend die is ingezet door het stadsbestuur om van deze ooit zo gevaarlijke stad een mooie bestemming te maken. Marseille heeft de status van Culturele Hoofdstad in 2013 aangegrepen als een enorme push om de stad een nieuw gezicht te geven. De buitenwijken zijn nog steeds gebieden waar je je als toerist beter niet kunt begeven, maar het centrum is flink opgeknapt. De oude haven is nu een heerlijk gebied om doorheen te slenteren, afbrokkelende appartementencomplexen werden gesloopt en de bezienswaardigheden zijn in ere hersteld.

Maar Marseille blijft – of wordt – vooral heel erg zichzelf. Het heeft een werelds, mediterraan karakter dat je nergens anders tegenkomt. Want ook al ligt Marseille in Frankrijk, het is een pruttelende ketel van volkeren van over de hele Middellandse Zee. En die mix zie je ook terug in de heerlijk veelzijdige keuken.

Marseille is altijd al een van de meest stimulerende, spannende en kosmopolitische steden in Frankrijk geweest. Voeg daar een druk programma aan toe met openluchtconcerten, tentoonstellingen en artistieke happenings plus een heerlijk klimaat en je hebt – met de huidige renovaties erbij opgeteld – een perfecte bestemming voor je citytrip!

Marseille in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Marseille

Op Marseille Provence Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Marseille

 • Marseille Provence Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 35 minuten
  Afstand tot centrum stad:

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De luchthaven Marseille Provence ligt op 27 kilometer ten noordwesten van Marseille. Er rijdt een shuttlebus naar het centrum van Marseille. De rit duurt 25 minuten, een enkeltje kost € 8. Je kunt vanaf het vliegveld ook met de trein naar het stadscentrum. Een gratis shuttlebus brengt je vanaf platform 2 van het vliegveld binnen 5 minuten naar het treinstation Vitrolles Aéroport. Met de sneltrein ben je binnen een kwartier in de stad, een stoptrein doet er twee keer zo lang over. Een enkeltje kost € 4,80. Met een taxi ben je na een half uur in downtown Marseille. Je betaalt overdag € 50, ’s avonds € 60.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht van Marseille vind je op klimaatinfo Marseille.

Weersverwachting voor Marseille

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Marseille en de Côte d’Azur kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Marseille kun je terecht op de volgende websites:
Marseille Startpagina