Winkelen in Marseille

Met winkelen ben je in Marseille gemakkelijk enkele uren zoet. Vooral de buurt rond La Canebière is bijzonder populair. Ten zuiden van La Canebière ligt de Rue St. Férrol, waar winkels van de bekende merken en exclusieve winkels liggen. In de wijk Panier zijn de straatjes zo smal dat de lagere verdiepingen zelfs in de zomer donker blijven. Deze goedkope ruimtes zijn ideale locaties voor jonge kunstenaars en ontwerpers die hier hun ateliers en werkplaatsen hebben geopend.

Cecile aux Etoiles
Schouder aan schouder met een groenteboer en een broodjeszaak vind je in de wijk Panier leuke ontdekkingen als de kleine werkplaats en boutique Cecile aux Etoiles, vol prachtige kleren in bedrieglijk eenvoudig ontwerpen. Cecile zelf staat in de winkel en kan de kleding meteen naar wens aanpassen.
Rue de l’Evêché 28

Bird Song
De prachtige kleding en sieraden in deze winkel zijn geïnspireerd op vintage Franse mode en reizen naar Azië. Alles is gemaakt door de jonge half-Vietnamese designer My-Linh Maria die zelf ook in de winkel staat. Snuffel ook even in de antiekwinkel van haar vriend, aan de overkant van de straat.
Bird Song
Rue de l’Evêché, Marseille

Le Galhia Noir
Op nummer 38 in dezelfde straat vind je de meest uiteenlopende producten van een vrouwelijk designcollectief. Schilderijen, textiel, hedendaags patchwork en keramiek – je vindt het hier allemaal. In de kleine werkplaats maakt keramiste Aurore Guillemin sieraden en potten en tegels bedekt met vreemde planten en dieren, ze legt haar werk graag even neer om je rond te leiden.
Le Galhia Noir
Rue de l’Evêché 38, Marseille

Atelier Celadon
Er hangt een fijne sfeer in dit leuke atelier in Marseille, waar je hedendaags glas, keramiek en mozaïek vindt – je kunt er ook een workshop volgen.
Atelier Celadon
Rue Sainte Françoise 40, Marseille

UnderArtground
Een van de weinige mannelijke galeries in Marseille, gestart door de lokale kunstenaar Julian Cassar. Hier vind je tal van kunstwerken en originele geschenken. ’s Zomers kun je er in de avonden terecht voor drankjes, hapjes en live muziek.
Rue des Repenties, Marseille

Markten
Iedere dag zijn er markten in Marseille. Op Place Jean Jaurès, Place des Capucins en op de Avenue du Prado worden elke ochtend (behalve zondag) markten met levensmiddelen gehouden.

Vismarkt
Een instituut, deze kleine, levendige markt in de oude haven van Marseille. Je koopt er de vangst van de dag vers van de boot. De vis wordt gereinigd en gewogen terwijl je wacht. Dit is waar de lokale restauranthouders dagelijks vis halen voor hun bouillabaisse.
Quai des Belges