Vervoer in Marseille

Het compacte centrum van Marseille is prima te voet te verkennen, maar het openbaar vervoer is hier ook heel efficiënt met een geïntegreerd systeem van metro, bus en tram.

Metro
Marseille heeft twee metrolijnen. Deze lijnen rijden vanaf 05.00 uur ’s ochtends om de vijf minuten. Doordeweeks kun je tot 22.30 uur gebruik maken van de metro. Vrijdag, zaterdag en zondag rijden de metro’s tot 00.30 uur. Een kaartje kost € 1,70 en is 1 uur geldig (ook in de tram en bus). Bij een langer verblijf in Marseille kun je ook een pas voor 3 dagen aanschaffen. Kijk voor de lijnen en het rooster van bus, tram en metro in Marseille op de website van RTM.

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Marseille is een leuke manier om de stad aan de Côte d’Azur te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Marseille duren gemiddeld 3,5 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten. Je kunt een fietstocht in Marseille eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Atelier van Cézanne
In de omgeving van Marseille krijg je al snel het gevoel alsof je rondloopt in een schilderij van Cezanne, de beroemdste kunstenaar van de streek. In zijn opmerkelijk goed geconserveerde atelier in Aix-en-Provence kun je precies zien hoeveel inspiratie hij uit zijn lokale omgeving haalde.
Atelier Cézanne
Avenue Paul Cézanne 9, Aix-en-Provence