Gratis & goedkoop in Marseille

Een weekendje Marseille hoeft niet duur te zijn. Zwerven door de stad en door de oude haven kost niets en een picknick in het park of op het strand – met lekkere verse spullen  ingeslagen op de markt – kosten weinig geld. Sfeerproeven alleen al is de moeite waard in deze onlangs flink gerenoveerde stad.

City Pass
Net als veel andere steden heeft ook Marseille een kortingspas. De pas geeft korting op de toegang tot veel musea en op de boottocht naar de Frioul-eilanden en het Château d’If. Openbaar vervoer is gratis met de City Pass Marseille. Er is een pas voor één dag of voor twee dagen. Voor een pas van 1 dag betaal je 20 euro, een pas voor 2 dagen kost €27,-.

Jardin du Pharo
Aan de zuidzijde van de oude haven vind je de Jardin du Pharo – niet groot, maar met een mooi panorama op de ferry en de jachten in de jachthaven.
Boulevard Charles Livon 58

Santa Maria Maggiore
De elegante byzantijnse basiliek met de strepen van kalksteen en graniet op de torens wordt maar weinig gebruikt, er zijn nauwelijks diensten. Jammer, want dit 19e-eeuwse gebouw is erg mooi. Dagelijks geopend behalve maandag en je hebt er de prachtige marmeren ruimtes haast voor jezelf…