Londen, Engeland

londen250De wereldstad Londen is bijzonder populair onder de miljoenen toeristen die het elk jaar weet te trekken. En dat is niet onterecht. Londen heeft namelijk heel veel te bieden als het gaat om vertier, cultuur en niet te vergeten kunst. Met meer dan 600 galleries mag het zich dan ook gerust een kunststad noemen. De verschillende wijken in Londen zijn veelal multicultureel , wat zich prima laat vertalen in de hoeveelheid verschillende keukens die er in restaurants aangeboden worden. Een bezoek aan Londen kan dus evengoed een culinaire reis worden genoemd. Door het aanbod van vele musea, galleries, historische bezienswaardigheden, bruggen en paleizen zoals Buckingham Palace is het aan te bevelen om een beetje vooraf te plannen. Wij hebben getracht om een leuke samenstelling te maken van de vele attracties en bezienswaardigheden die de stad Londen te bieden heeft.

Een verblijf in een bruisende stad als Londen hoeft per definitie niet altijd duur te zijn. De mogelijkheden om vanuit Nederland te reizen naar deze Britse stad kan op verschillende en zeer betaalbare manieren. De keuzes zijn per boot, per trein/met de auto of met het vliegtuig. Regelmatig zijn hierin verschillende acties en leuke aanbiedingen te vinden. Maar ook qua verblijf is de stad zeer divers te noemen. Voor elk budget is er wel iets te vinden, mits je goed zoekt. Goedkoop naar Londen gaan is zeker mogelijk als je de aanbiedingen in de gaten houdt.

Wat niet iedereen weet is dat een aantal belangrijke musea in Londen helemaal gratis te bezoeken zijn. Op die manier kun je een paar prachtige musea bezoeken zonder dat je één penny uit hoeft te geven. Het zijn niet de minste musea waar je onbeperkt gratis naar binnen kunt. Zo vallen o.a. de National Gallery, het Tate Modern, het British Museum en het Natural History Museum onder deze regeling.

Londen in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

In de stad Londen komen wat het weer betreft weinig extremen voor. De winters zijn betrekkelijk mild en de zomers zijn met temperaturen rond de 22 graden erg gemiddeld te noemen. Een sterke misvatting die leeft onder veel mensen is dat Londen veel regen zou kennen. Met een gemiddelde jaarlijkse neerslagsom van 538 millimeter is Londen droger dan alle plaatsen in Nederland. De meeste kans dat je een paraplu nodig hebt in de straten van Londen is in het late najaar en de winter. Soms valt de neerslag in de wintermaanden in de vorm van sneeuw.

Uitgebreide klimaatinfo en statistieken vind je op klimaatinfo Londen.

 

 

 

 

Weersverwachting voor Londen

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Londen kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Londen kun je terecht op de volgende websites:
Londen in één dag
Londen bezienswaardigheden top 10
Londen informatie
Londen informatie
Londen tips
Londen voor beginners
Londen-Nu