Winkelen in Londen

De stad Londen staat bekend om zijn ruime aanbod van winkels en grote warenhuizen. Vooral de winkels die met mode te maken hebben doen het er erg goed. Menig beroemdheid komt er dan ook graag om de garderobe aan te vullen. Modellen zoals Kate Moss helpen hier natuurlijk goed aan mee. Regelmatig worden winkels zoals Selfridges, Topshop, Tiffany & Co en Londense warenhuizen als Harrods in menig modeblad genoemd. En natuurlijk ook de Britse designers zoals Vivienne Westwood en Stella McCartney die jaarlijks vele modeliefhebbers naar deze grote stad trekken. Iets beter betaalbaar, maar zeker niet minder populair, is het ruime aanbod vintage winkels. Hier ‘vang’ je soms mooie labels voor een zeer acceptabele prijs. De meest voor de hand liggende winkelgebieden bevinden zich voornamelijk rondom Piccadilly, Oxford Street, New Bond Street, Regent Street, Carnaby Street en Covent Garden. Maar ook in deze stad geldt dat er veel verborgen pareltjes zich in de zijstraten bevinden.

Harrods
Met een paar honderd verschillende afdelingen, mag dit luxe warenhuis zich de grootste van Londen noemen. Harrods is eigenlijk een begrip in Londen. Zeker rondom de december maand, wanneer kerst in aantocht is, mag het warenhuis op duizenden bezoekers per dag rekenen. Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om het enorme pand volledig in stijl aan te passen.
Harrods
87-135 Brompton Road, Londen

Alfies Antique Market
Naast de vele modewinkels zijn er genoeg andere zaken te vinden in Londen. Bijvoorbeeld qua antiek. Een zeer ruim en divers aanbod van grotendeels twintigste eeuws antiek en desing vind je bij Alfies Antique Market aan de Church Street. De verschillende handelaren in deze overdekte antiekmarkt hebben allen een groot passie voor hetgeen zij verkopen. Elk voorwerp heeft er wel een verhaal.
Alfies Antique Market
13-25 Church Street, Marylebone, Londen

Selfridges
In Oxford Street ligt dit grote warenhuis wat bekend staat om zijn gastvrijheid. De oprichter, Harry Gordon Selfridge, was tenslotte trendsetter met het inrichten van zijn winkels waarbij het publiek ruimschoots de kans krijgt om dingen te voelen, te ruiken en zelfs te proberen. De etalages zijn soms zo bijzonder ingericht dat het kunst mag worden genoemd. Het warenhuis heeft praktisch alles in huis. Je vindt er onder meer mode, huishoudelijke spullen, speelgoed, tassen, schoenen en cadeau artikelen.
Selfridges
Oxford Street, Londen

Rokit
Deze vintage winkel heeft meerdere succesvolle vestigen in Londen. Zowel dames, heren als kinderen kunnen er naar hartelust shoppen. Onder de ruime verzameling bevinden zich soms echte topstukken die leuk geprijsd zijn.
Rokit
Brick Lane, Londen

Waterstones Bookshop
Deze beroemde boekenhandel heeft al meerdere awards en prijzen in de wacht gesleept waarmee bevestigd wordt hoe goed zij bezig zijn. Onder de meerdere vestigingen zijn er enkele die niet onder doen voor een gemiddeld warenhuis. Alleen betreft het hier uitsluitend boeken. De mooiste en tevens grootste vestiging van Londen bevindt zich op Piccadilly.
Waterstones
Piccadilly, Londen

Dark Room
Anders dan de naam doet vermoeden betreft dit een winkel met een geheel eigen concept. Je vindt hier dingen voor in huis, sjaals, mode en diverse accessoires. Vooral de kleuren van deze objecten weten van deze winkel iets bijzonders te maken. Hoewel je hier voornamelijk onbekend merken treft is de prijs vaak iet wat pittig te noemen. Maar dan heb je wel iets bijzonders.
Dark Room
52 Lamb’s Conduit Street, Londen