Eten & drinken in Londen

De veelzijdige keukens die er in Londen worden aangeboden zijn zowel in smaak als in prijs uiteenlopend. Of het nu gaat om heerlijke curry gerechten, Italiaanse heerlijkheden of de Engelse ‘Fish and Chips’ het is er allemaal te vinden. Gelukkig kun je naast de dure restaurants zoals die van topkoks Jamie Oliver en Gordon Ramsay ook heel betaalbaar uit eten. Veelal geldt wel de regel dat hoe meer toeristisch de omgeving is, hoe duurder de restaurants zijn. Kijk dus vooral in de zijstraten en net buiten het centrum bijvoorbeeld. Goed en goedkoop kun je vaak terecht bij ketens zoals Wagamama en The Sandwich Shop. Een andere tip om lekker te eten is bij een pub. De meeste cafe’s bieden namelijk een goede en betaalbare maaltijd.

Hummus Bros
Dit oorspronkelijke Arabische gerecht dip je met een lekker stuk brood of pita. Het is een gezond gerecht waarbij oneindig veel gecombineerd kan worden. Ook als je last hebt van bepaalde voedsel allergieën is dit een hele goede optie. De prijzen zijn zeer schappelijk en beginnen bij ongeveer vier pond. Hummus Bros is op drie plaatsen in Londen te vinden. In Soho, in Holborn en bij St. Paul’s.
Hummus Bros
Wardour Street, Southampton Row, Cheapside, Londen

Salaam Nameste
Dit Indiaanse restaurant heeft in 2012 nog een award ontvangen voor beste curry restaurant van Londen. De meest heerlijk Indiase gerechten komen hier op de kaart voor. De chef weet zijn gasten goed te verwennen. Hoewel de gerechten er uit zien als de hoofdprijs, zijn de prijzen zeer betaalbaar. Het restaurant ligt in een zijstraat van Guilford Street in de wijk in de wijk Bloomsbury.
Salaam Nameste
Millman Street, Londen
€€

The Sun in Splendour
In het bekende stadsdeel Nothing Hill kun je heerlijk eten in één van de oudste pub’s. The Sun in Splendour doet er in ieder geval alles aan om het je naar de zin te maken. De gerechten zijn veelal Brits georiënteerd. Naast gerechten zoals West County Burgers, viskoekjes, bloedworst en gevulde kip tappen ze hier een heerlijk biertje en schenken ze goede wijn. Vooral op zondag gaan hier alle registers open.
The Sun in Splendour
Portobello Road, Londen
€€

Blue Elephant
Op verschillende toplocatie over de hele wereld zijn de restaurants van Blue Elephant te vinden. Zo vind je ze onder andere in Dubai, Bangkok, Malta, Brussel, Parijs en Copenhagen. Zowel de maaltijden als de inrichting zijn vrijwel overal gelijk. De typische Thaise keuken wordt in deze restaurant naar een hoger niveau getild. Het is er niet heel goedkoop, maar wel altijd goed. Naast de a la carte zijn er vaak ook samengestelde menu’s beschikbaar die een stuk voordeliger zijn.
Blue Elephant
Townmead Road, Londen
€€€

Bodean’s BBQ
Zoals ze zelf zeggen: een stukje gezelligheid van Kansas City USA in Londen. Eten terwijl er een sportwedstrijd op televisie speelt, het kan hier op de ‘real American way’. De Engelsen zijn hier overigens ook niet vies van. Hier eet je vooral de heerlijkste bbq ribs, gegrilde hamburgers of kalkoenborst. Maar ook een combinatie van dit alles behoort tot de mogelijkheden bij Bodean’s BBQ. Er zijn vier vestigingen in Londen te vinden.
Bodean’s BBQ
Soho Poland Street, Londen
€ – €€