Gratis & goedkoop in Londen

Londen heeft een reputatie als dure stad. Om er te kunnen wonen moet je tegenwoordig van goede huize komen of in ieder geval genoeg te besteden hebben. Desondanks zijn er voor toeristen gelukkig ook gratis of zeer betaalbare plekjes te vinden. Je moet alleen even goed zoeken. Naast de vele luxe restaurants zijn er bijvoorbeeld veel fastfood ketens te vinden of pub’s die een simpele doch gezonde maaltijd verschaffen voor een zeer aannemelijk bedrag.

Musea hebben vaak verschillende tarieven. De staatsmusea zijn vrijwel gratis en gelden er voor andere soms leuke tarieven. Zo kun je een museum soms heel goedkoop bezoeken als je deze aan het einde van de dag bezoekt. Ook kan een ‘Go See Card’ uitkomst bieden. Hierbij zijn er verschillende opties qua kortingen mogelijk.

Borough Market
Voordelige lunchen doe je bijvoorbeeld op de Borough Market in de wijk Southwark. Naast de groente en fruit worden hier de multiculturele hapjes uit de hele wereld aan de man gebracht. Je beleeft er als het ware een kleine wereldreis.
Borough Market
Southwark Street, Londen

Musea
Zoals hierboven vermeld zijn de meeste staatsmusea gratis te bezoeken. Op deze manier probeert de stad de cultuur minnende toerist tegemoet te komen. De musea zelf ondervindt hier totaal geen hinder van. Zij worden namelijk gesubsidieerd door het Britse Rijk.
British Museum
Tate Modern and Tate Gallery
Natural History Museum

 

Natuurlijk is er meer te ontdekken in een stad als Londen. Zo zijn er ontelbaar veel kunstgalerijen waar je geen entree betaald, kun je kijken naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace en heeft de stad  bijzonder fraaie architectuur. Daarnaast heeft Londen een aantal mooie parken zoals Hyde Park, Greenwich Park, Kensington Gardens en Regent’s Park. Allen gratis te bezoeken.

Hyde Park
Dit ruim driehonderdvijftig hectare tellende park biedt een heerlijk rustpunt in een drukke stad als Londen. Het park wordt zeer netjes onderhouden en heeft een aantal bijzondere verhalen te vertellen. Vroeger stond het park vooral in het teken van de koninklijke jacht en tijdens de burgeroorlog werden er forten geplaatst. Maar er werden ook feesten gevierd, zoals de overwinning in de zeeslag bij Trafalgar in 1814. Tegenwoordig krijgt het fontein wat in het teken staat van de gedachtenis aan het overlijden van Prinses Diana de meeste aandacht.