Vervoer in Londen

Door de drukte en levendigheid van Londen, ontkom je er haast niet aan om gebruik te maken van de metro. Dit is tevens de snelste manier om je er te verplaatsen. De verbindingen zijn goed, snel en zeer betaalbaar. Het gebruik van de Visitor Oyster card of Travelcard kan dit allemaal nog sneller maken. Je laadt deze pas op met een tegoed waarvan je denkt dat het voldoende is en vervolgens kun je zo door alle poortjes heen. De aantal zones van de stad zijn verdeeld in verschillende tarieven. Kinderen hebben een lager tarief en onder de vijf jaar zelfs gratis.|
Visitor Oyster Card

Een andere en haast authentieke manier om je te verplaatsen in Londen is met de beroemde zwarte Engelse taxi. Helaas is dit met de drukte in het verkeer niet altijd even snel en daarnaast is het ook erg duur. De tarieven lopen via een meter en een fooi van 10% is heel gebruikelijk.

De meest informatieve en gezellige manier om delen van Londen te bekijken is met de bekende rode dubbeldekker bus. Tijdens de rit wordt je via een audio systeem op de hoogte gebracht van de geschiedenis en wetenswaardigheden van de stad. De bus werkt volgens een ‘hop-on hop-off’ systeem, waarbij je op verschillende plaatsen uit- en in kunt stappen.

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Londen is een leuke manier om de Engelse hoofdstad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Londen duren gemiddeld 3 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Londen. Je kunt een fietstocht in Londen eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Om te pendelen tussen de luchthaven en het centrum van Londen (Peddington) reis je het snelst met de Heathrow Express. Deze treinen reiden non stop elke vijftien minuten van en naar de luchthaven. Een andere doch iets minder snelle manier om van en naar de luchthaven te reizen is met de metro.
Vervoer luchthaven

Als je goed ter been bent zijn grote delen van de stad heel goed te voet af te leggen. Op deze manier zie je meer en kun je het Londense leven goed in je op nemen. Ook is het maken van een afslag in een zijstraat zo prima te doen, waarbij je de iets minder toeristische route kunt verkennen. Dit levert soms bijzondere resultaten op.