Montpellier, Frankrijk

Montpellier

Montpellier

Montpellier is de meest verleidelijke stad in het Franse zuiden – elegant, beschaafd en tolerant, met mediterraan bloed dat door haar aderen raast. Architecten van wereldklasse hebben hier ware pronkstukken neergezet. De trams – recent door Christian Lacroix ontworpen als een soort bewegende tableaus – zijn uitgeroepen tot meest sexy trams ter wereld. Tel daar het prachtige middeleeuwse centrum bij op en je hebt een citytrip van wereldformaat naar een stad met tal van bezienswaardigheden.

Montpellier is de hoofdstad en grootste stad in de regio Languedoc Roussillon. Het is zowel een historische en moderne stad. Je vindt er historische pareltjes zoals de één van de oudste Universiteiten van Geneeskunde ter wereld, uit 1220. Tegenwoordig is Montpellier één grote universiteitsstad met ongeveer 60.000 studenten, dus het is hier altijd gezellig in de vele cafeetjes.

Montpellier is ook een culturele stad met prachtige musea, regelmatige dans- en theatervoorstellingen van internationale allure, prachtige uitvoeringen van klassieke muziek en opera en iedere dag live muziek in de vele bars in de stad. Deze levendige mix zorgt er samen met het heerlijke weer – Montpellier telt 250-300 zonnige dagen per jaar – voor dat je hier echt kunt genieten van een zonnige stedentrip. Die eindeloze zwoele zomeravonden kun je hier goed besteden!

Montpellier in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Montpellier

Op Montpellier-Méditerranée:

Luchthavens bij Montpellier

 • Montpellier-Méditerranée

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 20 minuten
  Afstand tot centrum stad: 7 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het vliegveld Montpellier–Méditerranée ligt op 7 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Montpellier. Een rit met de shuttlebus naar tramstation Place de l’Europe, dichtbij het centrum van Montpellier, duurt een kwartier. In de bus is een enkeltje vanaf € 1.60 te verkrijgen. Een taxirit naar het centrum van Montpellier duurt een kwartier en kost overdag minimaal € 20 (voor 1 persoon) of € 26 (voor een rit van maximaal 4 personen). ’s Avonds ligt het tarief € 8 hoger.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Montpellier

Weersverwachting voor Montpellier

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Montpellier kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Montpellier kun je terecht op de volgende websites: