Bezienswaardigheden in Montpellier

Montpellier staat bol van de bezienswaardigheden. De meeste bezoekers komen naar de hoofdstad van de Languedoc-Roussillon voor het doolhof van straatjes in het oude hart van de stad en de grote bezienswaardigheden, maar de stad heeft meer verrassingen in petto.

De oude stad
In de oude stad van Montpellier vind je de Sint Peter’s Kathedraal en, vlakbij, Europa’s oudste medische school (Rue de l’Ecole de Medecine). De Mikvé (joods ritueel badhuis) uit de 12e eeuw, een triomfboog en binnenplaatsen van herenhuizen illustreren de historie van de stad. Zwerf door de wirwar van steegjes in het historische hart van Montpellier en neem een duik in de geschiedenis. Het Anatomie Museum laat zijn prachtige verschrikkingen alleen zien bij een begeleid bezoek. Meer informatie vind je op de website van Montpellier Now.

Comédie
De Comédie is het elegantste plein van heel Frankrijk en dé plek voor een drankje in Montpellier. In Cafe Riche is de ober misschien wat hooghartig – een bestaan van meer dan 120 jaar maakt je misschien wat uit de hoogte – maar er is geen betere plek om de sleetse grandeur van het plein in je op te nemen. Als de ober je echt wat te vervelend is vertrek je naar het Cafe de l’Esplanade, op de Esplanade.

Parijs proeven
Aan de Rue Foch vind je de typische stadsarchitectuur van Haussman, die ook Parijs zijn gezicht heeft gegeven. De straat snijdt dwars door het middeleeuwse Montpellier, helemaal naar de Arc-de-Triomphe. Parijse sferen in Montpellier…

Antigone
Deze buitengewone moderne wijk in Montpellier, ontworpen door de Catalaanse architect Ricardo Bofill, strekt zich uit langs de oevers van de rivier de Lez. Een must om te zien – vooral ’s avonds, als de lichten in het water worden weerspiegeld.

Aquarium Mare Nostrum
Mare Nostrum in Montpellier is één van de grootste zeeaquaria van Europa, met wel 30.000 zeedieren. Op reis door de zee beleef je allerlei avonturen, van storm op een vrachtschip tot een bezoekje aan de pinguïns. In het oceaantheater voeren de haaien een show op.
Aquarium Mare Nostrum
Odysseum, Allée Ulyssee

Odysseum
Mare Nostrum maakt deel uit van het recreatie- en winkelcentrum Odysseum, een uniek concept. Met een planetarium, bioscoop, ijsbaan én verschillende restaurants is er ontzettend veel te doen. Nog even shoppen, een hapje eten en naar de film als je naar het aquarium bent geweest, het kan allemaal. De tram brengt je er vanuit het stadshart zo naartoe.
Centre Commercial Odysseum 
Place de Lisbonne 2, Montpellier

Aquaduct van Saint-Clément
Het aquaduct van Saint-Clément, ook wel Aqueduc des Arceaux of kortweg Les Arceaux genoemd, is een aquaduct in Romeinse stijl maar daterend uit 1772 en gelegen in de wijk Les Arceaux in Montpellier. Het aquaduct is gebouwd met dubbele bogen die het water van de bron bij Saint-Clément-de-Rivière naar Montpellier brengen. Het aquaduct is 22 meter hoog. Er is nog 800 meter over van de oorspronkelijke negen kilometer lengte.