Eten & drinken in Montpellier

Het autovrije historische centrum van Montpellier wemelt van de bars, bistro’s en familierestaurants. Aan de kleine straatjes vind je verschillende leuke tentjes. En er zijn hier zoveel pleinen te vinden om even een terrasje in te lassen… het Place Saint Ravy, Saint Roch, Sainte Anne, Place de la Canourgue – tussen het shoppen en slenteren door is er altijd wel een plekje te vinden om even uit te rusten.

L’Insense
Lunch bij L’Insense, een museumrestaurant bij het Musée Fabre. Deze moderne brasserie in Montpellier wordt geleid door de Pourcel tweeling, ware culinaire kunstenaars. Hier heb je de kans om hun gerechten proeven zonder de ambitieuze prijzen te prijzen van hun voornaamste restaurant Jardin-des-Sens.
L’Insense 
Boulevard Bonne Nouvelle 39, Montpellier
€€

Saveurs et Sens
Leuk restaurant op een onopvallend plekje in Montpellier dat met inventiviteit en warmte wordt gerund door de jonge Anthony en Angelique. Probeer de rode mul.
Saveurs et Sens
Rue Cabanel 55

Sister’s Cafe
Een charmante locatie achter de Saint-Roch kerk in Montpellier. Gezonde regionale gerechten tegen concurrerende prijzen. Menu’s vanaf € 10,-.
Sister’s Cafe
Rue des Soeurs Noires 3

Le Pre Vert
Een juweeltje. Extravagant salades zijn hun specialiteit. Heb je weinig tijd en/of houd je je budget graag in de hand, kies dan voor het goede ‘menu express’.
Le Pre Vert
Rue Ste-Anne 10

Au Bonheur des Tartes
Populair restaurant in Montpellier, waarbij de nadruk ligt op taarten in allerlei vormen en samenstellingen. Op de menukaart staan veel regionale specialiteiten uit de keuken van zuidwest-Frankrijk, met eend en worst.
Au Bonheur des Tartes
Rue de la Tresorier de la Bourse 4
€€

Cellier-Morel
De 13e-eeuwse gewelven van het Maison de la Lozère, alias Cellier-Morel, zijn al 20 jaar dé plek voor goedgeklede dames en heren die willen genieten van een gastronomisch avondje uit. Probeer de aligot, een gerecht gemaakt van gesmolten bergkaas, afgeroomde piepers en knoflook.
Cellier-Morel
Rue de l’Aiguillerie 27
€€€