Winkelen in Montpellier

Montpellier is de grootste stad in de wijde omgeving, dus je vindt in het prachtige historische centrum alle grote merken. Maar in deze duizend jaar oude stad zijn ook kleine authentieke winkeltjes gevestigd.

Wijken met hun eigen specialiteit
Elke wijk en elke straat in Montpellier heeft zijn specialiteit: in de Canourgue en de wijk Sainte Anne vind je de antiquairs, de Rue Saint-Guilhem staat bekend om de streekspecialiteiten. De historische setting draagt hier flink bij aan het winkelplezier: kijk eens omhoog in die kleine winkeltjes en ontdek de prachtige gewelfde plafonds uit de middeleeuwen!

Rue de L’Ancien Courrier
Aan de Rue de L’Ancien Courrier in Montpellier vind je verschillende bijzondere winkels. Geraldine Laure, op nummer 10, verkoopt prachtige servies en linnengoed. Oxygene, op nummer 13, is gespecialiseerd in excentrieke, verfijnde geschenken.

L’Écusson
Het is niet altijd zoeken naar leuke adresjes. In het historische hart van Montpellier vind je één van de grootste voetgangerszones van Frankrijk. De passages langs  middeleeuwse, renaissance, barok en 19e-eeuwse gebouwen bevatten de coolste winkels van de stad. Bij Metropolitan (Rue Foch 30, metropolitan-ad.com), een kunstgalerie en interieurwinkel vind je het gekste design. No Comment (Rue de l’Aiguillerie 47) is de plek voor felgekleurde kleding van een echte leerdesigner. En Traits Libres (Rue du Bayle 2) is een oase van underground comics, geïllustreerde T-shirts en posters van lokale kunstenaars.

La Pomme de Reinette
Prachtige speelgoedwinkel in Montpellier. Een grote wirwar van speelgoed van vroeger, toen alles alleen bewoog als je het eerst had opgewonden. Een plek om te verdrinken in nostalgie, of om je te verwonderen – afhankelijk van je leeftijd.
Rue de l’Aiguillerie 33

Markten

Dagelijkse markten
Op diverse plaatsen in Montpellier kun je elke dag terecht op een levendige markt met vooral groente en fruit. In het centrum is dat in Les Halles Castellane op de Place Castellane, in Les Halles Laissac op de Place Laissac en op de Place de la Comédie. In de wijk Antigone in Les Halles Jacques Coeur op de Boulevard d’Antigone.

Les Dimanches du Peyrou
Elke zondagochtend is er een antiek- en tweedehandsmarkt op de Place royale du Peyrou. Je kunt er ook eten en genieten van live muziek – perfect voor een zondagochtend in het centrum van de stad.