Liverpool, Engeland

Liverpool, Waterfront

Liverpool, Waterfront

Misschien niet de meest voor de hand liggende stedenbestemming, maar Liverpool telt – buiten Londen – meer monumenten dan welke andere Engelse stad ook. Liverpool was ooit het epicentrum van de wereldhandelsroutes en je vindt de meeste historische gebouwen dan ook aan het prachtig gerestaureerde Waterfront. Langs de waterkant ligt
hier een levendige binnenstad, met een groter cultureel aanbod dan ooit tevoren. En dat zegt wel iets, want wat cultuur betreft heeft de stad natuurlijk ook mooi erfgoed in handen – de Beatles hebben hun sporen hier duidelijk nagelaten.

Maar Liverpool is meer dan de Beatles en het Waterfront. Deze industriële stad die al meer dan 800 jaar oud is, heeft ook een jong gezicht van avantgardistische architectuur, een bruisende hedendaagse kunstscène en een nieuwe oogst van baanbrekende bands.

Deze ondernemende stad heeft voor ieder wat wils. Als je rust zoekt vind je het in het prachtige landschap op een steenworp afstand van het centrum. Zee en strand liggen ook in de buurt. Leuke winkels vind je overal in de stad en er zijn talloze pubs, cafés en restaurants, die bekend staan om hun goede internationale keuken of juist echte  streekgerechten bieden. Liverpool is het ontdekken waard, want je beleeft hier een ontzettend gevarieerde stedentrip!

Liverpool in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Liverpool

Op Liverpool John Lennon Airport:

Luchthavens bij Liverpool

 • Liverpool John Lennon Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur
  Afstand tot centrum stad: 14 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De expressbus Airlink 500 rijd in 30 minuten van Liverpool Airport naar het centrum van Liverpool . De busdienst vertrekt ieder half uur voor het luchthavengebouw, een ticket kost £ 3,00 (enkele reis). Met de bussen 80A, 82A en 86A ben je een kwartier langer onderweg. Deze bussen rijden wel vaker en zijn goedkoper: een kaartje kost £ 2,10. Een taxi kost ongeveer £ 20,-, die rijden in 25 minuten van het vliegveld naar het centrum van Liverpool.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Liverpool.

Weersverwachting voor Liverpool

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Liverpool kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Liverpool kun je terecht op de volgende websites: