Winkelen in Liverpool

Het winkelaanbod in Liverpool werd in 2008 naar een nieuw niveau getild met de opening van Liverpool One, een van de grootste openlucht winkelcentra van Europa. Maar in het centrum zijn er ook nog altijd leuke kleine boetiekjes te vinden waar je de gekste souvenirs in kunt slaan – gemaakt in de stad of juist geïmporteerd van het Europese vasteland.

Liverpool One
Met meer dan 160 winkels is dit een paradijs voor shopaholics. De gedeeltelijk overdekte loopbruggen zorgen er in het openlucht winkelcentrum voor dat je toch niet nat wordt bij een buitje. Je vindt er warenhuizen als John Lewis en Debenhams, maar ook een groot terras omzoomd met restaurants en bars en er is een bioscoop. Liverpool One is gemakkelijk bereikbaar met bus (er is een eigen busstation), trein en zelfs met de beroemde Mersey Ferry.
Liverpool One
Wall Street 5, Liverpool

Made Here
Voor een souvenir uit deze artistieke en nijvere stad moet je naar Made Here, in het Metquarter winkelcentrum. Alle cadeaus, kunst  textiel en snuisterijen zijn in Liverpool  gemaakt door de beste designers.
Made Here
Metquarter, Whitechapel

Cow & Co
Deze winkel brengt het beste van internationaal design naar Liverpool; van bijzondere spullen voor in huis uit Zweden, heerlijke jam uit Portugal maar ook regionaal gemaakte lekkernijen.
Cow & Co
Cleveland Square 15

Boerenmarkt
Op een boerenmarkt komen de handelaren uit de directe omgeving, zodat je de lokale gemeenschap ondersteunt terwijl je eersteklas verse producten in slaat. Een win-winsituatie! Boerenmarkten in Liverpool zijn geopend van 09:00-02:00 op de tweede donderdag van de maand aan het Universiteitsplein, de derde zaterdag van de maand aan Allerton Road (achter Allerton Library) en de vierde zaterdag van de maand aan Lark Lane.