Liverpool John Lennon Airport

Liverpool John Lennon Airport is de luchthaven van de Engelse stad Liverpool. Voorheen heette de luchthaven Speke Airport en RAF Speke, in 2002 werd het vliegveld vernoemd naar Beatle John Lennon, 22 jaar nadat hij werd vermoord in New York. De luchthaven ligt 14 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Liverpool. De luchthavencode (IATA) van Liverpool Airport is LPL.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur
Afstand tot centrum stad: 14 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Liverpool John Lennon Airport:

Bestemmingen vanaf Liverpool John Lennon Airport:

Liverpool

De expressbus Airlink 500 rijd in 30 minuten van Liverpool Airport naar het centrum van Liverpool . De busdienst vertrekt ieder half uur voor het luchthavengebouw, een ticket kost £ 3,00 (enkele reis). Met de bussen 80A, 82A en 86A ben je een kwartier langer onderweg. Deze bussen rijden wel vaker en zijn goedkoper: een kaartje kost £ 2,10. Een taxi kost ongeveer £ 20,-, die rijden in 25 minuten van het vliegveld naar het centrum van Liverpool.

De luchthaven van Liverpool biedt verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes in de omgeving van de Beatles-stad kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Avis, Alamo, Budget, Europcar en Hertz.