Tenerife, Canarische eilanden

tenerife250Tenerife is één van de zeven Canarische Eilanden. De andere bekende eilanden zijn Fuerteventura, La Palma, El Hierro, Lanzarote, Gran Canaria en La Gomera. Het grootste eiland Tenerife telt tevens de meeste inwoners. Als vakantiebestemming heeft dit vulkanische eiland veel te bieden. Naast de prachtige vulkaan de Teide heeft het bijzondere stranden, mooie natuur, vrijwel altijd goed weer en aandoenlijke dorpen. De typische Spaanse keuken is ook op Tenerife goed vertegenwoordigd. Vooral de bekende tapas laten zich hier goed smaken.

Het zonnige zuiden van Tenerife is het meest bekend om zijn toerisme. Hier vind je badplaatsen als Las Américas, Costa Adeje, Los Gigantes en Los Christianos. Het noorden van Tenerife is wat ruwer, groener en vaak wat koeler qua temperatuur. Mooie plaatsen om hier te bezoeken zijn San Cristóbal de la Laguna en Tacoronte.

De hoofdstad Santa Cruz in het noordoosten is van groot belang voor het eiland Tenerife. De haven verzorgt veel aan en afvoer van producten en ook de cruiseschepen komen hier aan. In deze stad waar veel handel wordt gedreven zijn nog altijd veel historische bezienswaardigheden bewaard gebleven. Maar ook nieuwbouw en restauraties zijn hier aan de orde van de dag. Plaza de España en het moderne Auditorio zijn hier een goed voorbeeld van.

Tenerife in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Tenerife heeft een uitstekend klimaat voor wie van warmte en zon houdt. Met een jaarlijks gemiddelde van rond de twintig graden is het erg aangenaam. De winters zijn nooit heel koud en door de passaatwinden zijn de zomerse temperaturen redelijk goed te doen. De beste reistijd voor een vakantie op Tenerife is van mei tot half oktober. Tijdens deze periode liggen de temperaturen hoger dan tijdens de andere maanden. Daarnaast zijn dit de droogste en meest zonnige maanden van het jaar.

Kijk voor een meer gedetailleerde beschrijving op onderstaande site:
Klimaatinfo Tenerife

 

Weersverwachting voor Tenerife

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Tenerife kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Tenerife kun je terecht op de volgende websites:
5x zien & doen op Tenerife
alles over Tenerife
Tenerife bezienswaardigheden
Tenerife informatie
Tenerife informatie
Tenerife voor beginners