Winkelen in Tenerife

Zeker in de buurt van toeristische bestemmingen zijn de winkel mogelijkheden uitstekend. Je vindt er grotere supermarkten, warenhuizen en zelfs ruim opgezette winkelcentra. Natuurlijk ontbreken de toeristenwinkeltjes ook op dit Spaanse eiland niet. De hoofdstad Santa Cruz staat met stip bovenaan als het om winkelen gaat. Hier zijn namelijk de meeste (moderne) winkels te vinden. In Puerto de la Cruz kun je weer heerlijke shoppen aan de wandelboulevard en in Playa de Las Americas en Costa Adeje vindt je weer aantrekkelijke winkelcentra. Zeker tijdens de zomermaanden wanneer het overdag en zelfs ’s avonds behoorlijk warm kan worden, is de verkoeling in zo’n winkelcentra erg aangenaam. De echte lokale producten en souvenirs koop je het beste bij de ondernemers in de kleinere dorpjes. De prijzen zijn dan vaak gunstiger dan daar waar veel toeristen verblijven. Tevens help je de kleine zelfstandige om “zijn hoofd” boven water te houden.

Plaza del Duque
Dit moderne winkelcentrum ligt in de wijk Adeje vlakbij Playa de Las Américas. Plaza del Duque staat bekend om zijn chique winkels en goede restaurants. Bekende merken zoals Escada, Marc Cain en Cartier zijn er vertegenwoordigd.
Plaza del Duque
Centro Comercial Plaza del Duque, Costa Adeje

Markten
Een andere vorm van gezellig winkelen doe je natuurlijk op één van de vele markten die er op Tenerife te vinden zijn. Naast de groente en fruit markten zijn er ook markten te vinden waar de toerist naar hartelust kan shoppen. Hier vind je dan veelal kleding, sieraden, zonnebrillen, petjes, souvenirs en oude ambachten. De meest bekende markten zijn die op zondagochtend in Los Cristianos en Playa de las Américas. Een heel bijzondere markt is de avondmarkt in het plaatsje Los Abrigos. Dinsdagavond zijn er allerlei kramen opgesteld met uiteenlopende koopwaar. Liefhebbers van rommelmarkten kunnen heerlijk struinen over de vlooienmarkt in Guaza. Op zondag zijn hier de meest opmerkelijke spulletjes te koop voor een zeer schappelijke prijs. En op maandag is er zelfs een juwelenmarkt vlakbij de zee te vinden bij Playa Torviscas in Costa Adeje.

 

El Corte Inglés
In de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife is precies wat je verwacht van een groot warenhuis. Je vindt er onder andere mode, accesoires, huishoudelijke artikelen, make-up en electronica.
El Corte Inglés
Avenida del Tres de Mayo, Santa Cruz de Tenerife