Gratis & goedkoop in Tenerife

Een goedkope vakantie naar het zonnige eiland Tenerife begint natuurlijk al bij de aanschaf van een betaalbaar vliegticket. Enig speurwerk en een redelijke vroege datum om te boeken kunnen je soms helpen om veel geld te besparen. En dan je verblijf natuurlijk. Gelukkig biedt het eiland veel mogelijkheden hiertoe. Veel hotels hebben het hele jaar door leuke aanbiedingen waarbij je soms zelfs enkele maaltijden inclusief hebt. Kijk ook eens naar een leuke Bed & Breakfast.

Een dagje vertier hoeft ook niet altijd veel geld te kosten. Ben je in het bezit van een snorkeluitrusting? Ga dan beslist eens de zee in bij de baai San Telmo in Puerto de la Cruz of bij Abades in het zuidoosten van Tenerife. Het kost je verder niets en je hebt er een prachtige ervaring bij. Of breng een bezoek aan de historische plaatsen La Laguna, Garachico en La Orotava. De rust van deze plekken zijn een welkome afwisseling op de drukke toeristische plekken bij grote steden.
Een bezoek aan het Nationale park El Teide is grotendeels gratis toegankelijk. Dit prachtige vulkaanlandschap mag zeker tijdens een bezoek aan Tenerife niet ontbreken.
Als kers op het toetje kunnen we melden dat een aantal van de musea op het eiland gratis is en dat sommige een dag hebben met gratis toegang.