Bezienswaardigheden in Tenerife

Wie denkt dat het eiland Tenerife niet veel meer te bieden heeft dan zon, zee en strand heeft het mis. Zeker als je verder kijkt dan de bekende badplaatsen word je verrast door de schoonheid en mogelijkheden tot het maken van aantrekkelijke uitstapjes. Natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde vulkaan El Teide hier niet bij ontbreken.

In dorpjes zoals Garachico vind je oude kerken en kloosters zoals het Convento de San Francisco klooster uit 1524 met daarbij het museum voor hedendaagse kunst. Aan de kust vind je hier geen stranden, maar prachtig aangelegde natuurlijke zwembaden.

Voor de kinderen zijn er op Tenerife leuke attractieparken te vinden zoals Aqualand Costa Adeje, Siam Park en Jungle Park Las Águilas. Of breng eens een bezoek aan het Loro Parque met zijn tropische dieren.

Parque National del Teide
Met de 3718 meter hoge vulkaan del Teide als blikvanger, mag dit park jaarlijks duizenden toeristen welkom heten. De vulkaan is nog altijd actief en daardoor bijzonder om te kunnen bezoeken. Sommige klimmers zien de vulkaan dan ook als enorme uitdaging. Let op, je moet hier wel een vergunning voor aanvragen. Iets minder sportief aangelegde personen kunnen per kabelbaan het 3550 meter hooggelegen bergstation La Rambleta bereiken. De met lava bedekte heuvels en magmastromen langs de dalen geven dit nationale park een bizarre uitstraling.
Parque National del Teide
Sixto Perera González 25, Santa Cruz de Tenerife

Basílica de Nuestra Señora de la Candelaria
Op één van de mooiste plekken in het zuidoosten van het eiland is omstreeks 1950 deze prachtige basiliek gebouwd. Basílica de Candelaria staat direct aan de kust waar het de beschermheilige van Tenerife huisvest. Het beeld van de Maagd van Candelaria ‘La Morenita’ is voor veel inwoners van he eiland zeer belangrijk. De jaarlijkse bedevaart trekt dan ook vele inwoners naar dit knusse plaatsje. Zij komen allen samen op het Plaza de la Patrona de Canarias die met negen prachtige beelden wordt afgesloten.
Basílica de Nuestra Señora de la Candelaria
Plaza de la Patrona de Canarias 1, Candelaria 

Piramides van Güímar
In dit beschermde natuurgebied bevinden zich de vulkaan van Arafo en de Piramides van  Güímar. Er zijn zes piramides te bezichtigen die verwijzen naar oude beschavingen. Hoewel sommige onderzoekers zeker een verband kunnen leggen naar de piramides zoals wij ze kennen uit Egypte, betreft het hier meer trapsgewijs gevormde plateaus. In het naast gelegen museum wordt meer verteld over de ontdekking en de betekenis van deze plaats.
Patque Etnográfic Pirámides de Güímar
Calle Chacona, Santa Cruz

La Laguna
Het wonderschone plaatsje La Laguna draagt officieel de naam San Cristóbal de la Laguna. De bijna gehele autoluwe binnenstad staat vol met historische bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. La Laguna is namelijk niet voor niets onderdeel van Unesco Werelderfgoederen. De vele gezellige terrassen, cafe’s, winkels en andere horeca vormen hierbij een welkome afwisseling.