Gran Canaria, Canarische eilanden

grancanaria250In de Atlantische Oceaan liggen de Canarische Eilanden  Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma, Tenerife, El Hierro en Gran Canaria. Van deze Canarische Eilanden behoort Gran Canaria tot de meest populaire vakantieplaats onder de Nederlanders. Het zeer aangename klimaat weet jaarlijks miljoenen toeristen naar het eiland te lokken. Gran Canaria heeft veel hotels, uitgaansgelegenheden, restaurants en gezellige stranden al dan niet met boulevard. De meest bekende badplaatsen van Gran Canaria zijn Las Palmas, Playa del Inglés, Maspalomas en het prachtige Puerto de Mogán.

Wie de badplaatsen links laat liggen kan veel meer ontdekken. Gran Canaria heeft namelijk aantrekkelijke dorpjes, een mooi vulkaan- en berglandschap en een overweldigende flora en fauna. Daarnaast is er voldoende vertier te vinden in allerlei pretparken zoals Palmitos Park, Aqualand, Cocodrilo Park en Sioux City en zijn er vele mogelijkheden voor excursies zoals dolfijnentochten.

Gran Canaria in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Doordat Gran Canaria een redelijk stabiel en aangenaam klimaat kent, wordt het het gehele jaar goed bezocht door toeristen. De winters zijn er aangenaam met temperaturen rond de twintig granden. En de zomers zijn niet al te heet, tenzij er een oostelijke stroming vanuit de Sahara op gang komt die zeer warme lucht uit de woestijn aanvoert. Het kan dan zeer heet worden gedurende maximaal enkele dagen. Omstreeks mei en juni loopt de temperatuur vrij snel op om vervolgens medio oktober/november weer wat af te nemen.

Voor meer info omtrent het klimaat op Gran Canaria verwijzen wij je graag naar de klimaatinfo van Gran Canaria.

Weersverwachting voor Gran Canaria

Vandaag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag
It is forcast to be Onweer at 7:00 PM CEST on April 27, 2018
Onweer
11°/0°
It is forcast to be Deels bewolkt at 7:00 PM CEST on April 28, 2018
Deels bewolkt
11°/1°
It is forcast to be Deels bewolkt at 7:00 PM CEST on April 29, 2018
Deels bewolkt
12°/2°
It is forcast to be Kans op regen at 7:00 PM CEST on April 30, 2018
Kans op regen
12°/2°
It is forcast to be Snow at 7:00 PM CEST on May 01, 2018
Snow
7°/2°
It is forcast to be Kans op regen at 7:00 PM CEST on May 02, 2018
Kans op regen
9°/3°

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Gran Canaria kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Gran Canaria kun je terecht op de volgende websites:
alles over Gran Canaria
Gran Canaria voor beginners
Gran Canaria bezienswaardigheden top 10
Gran Canaria informatie
Gran Canaria startpagina
winterzon op Gran Canaria