Eten & Drinken in Gran Canaria

Op het eiland Gran Canaria wordt heel goed rekening gehouden met de wensen van zijn gasten. De typische Canarische keuken is dan ook goed aangevuld met een aantal internationale restaurants. Je kunt er evengoed Italiaans, Duits, Thais, Japans, Chinees of frietjes eten. Van een makkelijke maaltijd tot aan chique dineren, het is er allemaal mogelijk. Veel restaurants en bars hebben een dagmenu (menú del día). Deze zijn vaak zeer gunstig geprijsd.

Een typische Canarische maaltijd bestaat vaak uit verse vis met gerimpelde aardappeltjes (papas arrugadas) of een stoofpotje met konijn, geit of lamsvlees. Vaak wordt dit gedronken met een goed glas wijn en tafelwater. Natuurlijk worden er ook biertjes getapt en zijn er veel bars die internationale cocktails schenken.

Wapa Tapa
Midden in het drukke en levendige deel van Playa del Inglés is dit gezellige tapas restaurant te vinden. Met zijn uitstekende kaart en goede kwaliteit heeft Wapa Tapa zich weten te vestigen als populair restaurant waar het regelmatig vol zit. Reserveren is zeker in het hoogseizoen aan te bevelen.
Wapa Tapa
Yumbo Centrum, Playa del Inglés
€€

La Cucina
Dit kleine door Italianen gerunde restaurant is niet groot maar wel goed. Op drukke dagen staan mensen letterlijk in de rij. Met name de pizza en de Tiramisu worden er geroemd. Met meer dan vier personen wordt het lastig om een tafel te krijgen.
La Cucina
Calle Corriente 8, Puerto de Mogan
€€

Marco Polo
Met zijn gezellige en warme uitstraling weet dit restaurant zijn gasten goed te verwelkomen. De kaart heeft volgens eigen zeggen het beste van de Italiaanse en Mediterranen keuken te bieden. Op woensdag is het restaurant gesloten.
Marco Polo 
Avenida Alemania, Centro Commercial Cita 2de verdieping, Maspalomas
€€

Casa del Caminero
In het wat minder bekende Tejeda, wat op 1050 meter hoogte tussen de bergen ligt, kun je heerlijk eten. Het dorp Tejeda staat bekend om zijn amandelboomgaarden en is zeer populair onder natuurliefhebbers. Casa del Caminero zorgt hierbij goed voor zijn gasten. De Spaanse keuken staat garant voor heerlijke en verantwoorde gerechten. De kok Armando staat bekend als zeer gepassioneerd en dat proef je.
Casa del Caminero
Avenida los Almendros 5, Tejeda
€€