Gratis & goedkoop in Gran Canaria

De kilometers lange kustlijn van Gran Canaria biedt ongelofelijk veel gratis vakantiepret. Sommige stranden lenen zich uitstekend voor snorkel uitstapjes en andere vormen van waterpret. Wanneer je op pad gaat met je eigen ‘picknick’ mand, heb je een prima manier om een volle dag er op uit te gaan.
Het bezoeken van historische dorpen zoals Gáldar en Teror lenen zich prima voor een leuke dag uit en meteen het opsnuiven van het dorpse leven en de cultuur. Met een wandeling door de straten die de sfeer van weleer oproepen krijg je meteen een hele andere indruk van het eiland dan wanneer je alleen in de badplaatsen verblijft.

Casa de Colón
Of breng eens een bezoek aan La Casa de Colón in de wijk La Vegueta van Las Palmas. Het wordt gezien als het mooiste museum van Gran Canaria. De geschiedenis van de Canarische Eilanden, Columbus en de ontdekking van Amerika worden hier op bijzondere wijze toegelicht. Het pand op zich is al een bezoekje waard. Tot 18 jaar en het eerste weekend van elke maand is de toegang gratis.
Casa de Colón
Calle de Colón, Las Palmas

Roque Nublo
De meest bijzondere plek van het eiland is te vinden op 1813 meter hoogte. Roque Nublo is een tachtig meter hoge rots die als hét symbool van Gran Canaria wordt beschouwd. De weg er naartoe is via een wandelpad van ongeveer een half uur lopen. Dit pad begint vanaf de parkeerplaats. Eenmaal boven wordt je beloont met een waanzinnig uitzicht.
Een andere mooie berg en tevens hoogste punt van het eiland ligt bij Pico de las Nieves. Het hoogste en vaak besneeuwde hoogste punt ligt op 1949 meter hoogte.

Caldera de Bandama
Heb je ooit als eens in een vulkanische krater gekeken? Dit is je kans. Caldera de Bandama is onder begeleiding van een gids te bewandelen tot in de kern. De aftocht duurt ongeveer een half uur. De vruchtbare grond in de krater is deels bedekt met sinaasappel- en vijgenbomen. De krater ligt binnen het beschermde gebied van Tafira. Caldera de Bandama ligt op het kruispunt tussen de gemeentes Las Palmas, Santa Brigida en Telde.