Winkelen in Gran Canaria

Met name in de grote badplaatsen zijn veel winkels en winkelcentra te vinden. Vaak zijn zij zeven dagen in de week geopend van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. In de kleinere dorpen en plaatsen zijn de openingstijden veel beperkter. Hier geeft men nog toe aan de siësta en zijn op zondag de deuren gesloten. Een andere ontspannen manier om te winkelen doe je op één van de vele markten die er worden gehouden. Elke voorname plaats heeft wel zijn eigen markt.
Ook op het eiland Gran Canaria hebben de grote winkelconcerns hun intrek genomen. Gelukkig zijn er nog genoeg kleine boetiekjes, speciaal- en delicatesse zaken te vinden. Een ander opvallend fenomeen zijn de hoeveelheid electronica zaken. Hier verkopen ze camera’s, lenzen, telefoons, geheugenkaarten en nog heel veel meer. Verwacht echter geen koopjes. Meestal liggen de prijzen zelfs iets hoger dan thuis. Indien de prijs wel veel lager is dan thuis, ben dan op je hoede. Namaak artikelen zijn de autoriteiten op het eiland een doorn in het oog. Door de lage accijns op drank en sigaretten kun je op Gran Canaria nog leuke voordeeltjes halen. Let wel op wat wettelijk is toegestaan om in te voeren naar Nederland.

Winkelcentrum Atlántico Vecindario
Zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen komen graag in dit grote winkelcentrum. Op een kleine tien minuten vanaf de luchthaven ben je zo in het centrum van Vecindario. Naast het uitgebreide assortiment winkels zijn hier veel (fastfood) restaurants, een bioscoop en een grote supermarkt te vinden.
Winkelcentrum Atlántico Vecindario
C/ Adargoma, Vecindario

 

El Muelle
In de populaire badplaats Las Palmas is het moderne winkelcentrum El Muelle te vinden. Behalve veel leuke winkels vind je ook hier een bioscoop, veel restaurants en gezellige uitgaansgelegenheden. Het winkelcentrum heeft een driehoekige vorm en vanaf de terrassen kijk je uit op de haven.
El Muelle
Muelle de Santa Catalina, Las Palmas

Markten
Eén van de meest aantrekkelijke markten van Gran Canaria vind je in de markthal van San Fernando Maspalomas. Iedere woensdag en zaterdag zijn hier vele kramen te vinden met uiteenlopen koopwaar. Naast de gebruikelijke artikelen zoals sieraden, kleding, speelgoed, groente, fruit en bloemen vind je er ook typische Canarische artikelen.
Een andere interressante markt die zeker ook de moeite waard is, wordt gehouden in San Mateo. Het gebied is beroemd om zijn groente en fruit. Hier worden de markthallen op zaterdag en zondag gevuld met veel en divers koopwaar. Natuurlijk ontbreken de plaatselijke specialiteiten ook hier niet.

El Mirador
Met een oppervlakte van meer dan 50.000 m² mag dit winkelcentrum zich meten met de grootste van Europa. Zo’n 120 winkels zijn verdeeld over twee verdiepingen waarbij ze worden aangevuld met diverse horeca, een kidsclub, en gezellige terrassen. El Mirador ligt gunstig aan de snelweg GC-1 van Las Palmas
El Mirador 
Avenida Santa Rita de Casia, Jinamar-Las Palmas