Bezienswaardigheden in Gran Canaria

Of je nu graag de zon ziet zakken bij Puerto de Mogán, de onderwaterwereld graag bezoekt of meer wilt weten over de eeuwen oude cultuur van Gran Canaria…..het is hier allemaal mogelijk. De diversiteit lijkt oneindig. Drukke stranden wisselen zich met het grootste gemak af door kleine knusse baaien, rotsachtige kustlijnen en een prachtige natuur. Archeologische opgravingen vertellen je delen uit de geschiedenis waarin de inheemse cultuur centraal staat. Breng daarom zeker eens een bezoek aan een historisch museum.

Maar ook tijdens de vele wandelmogelijkheden op Gran Canaria kom je vanzelf langs bijzondere of indrukwekkende bezienswaardigheden. Niet alles hoeft via een strakke regie te lopen. Beleef het als de inwoners van het eiland. Op zijn tijd een hapje een drankje en misschien zelfs met een welverdiende siësta.

Museum en Archeologisch Park Cueva Pintada
In de negentiende eeuw werd deze grot met zijn prachtige tekeningen ontdekt door José Ramos Orihuela. Met een wandeling door de pre-Spaanse geschiedenis kom je van alles te weten over het eiland en zijn oorspronkelijke inwoners. Je kunt er zelfs een replica van een oorspronkelijke woning uit de tijd van van de oude kanaries bezoeken. Dit geeft een prima beeld van hoe het ooit geweest moet zijn. Het museum en zijn park zijn midden in het centrum van Gáldar gelegen.
Cueva Pintada
C/Audiencia N°2, Gáldar

 

La Vegueta
Deze wonderschone wijk is te vinden in de hoofdstad Las Palmas. Hier vind je indrukwekkende pleinen, fascinerende musea, historische bouwwerken en een adembenemende kathedraal. Deze Santa Ana Kathedraal (Santa Iglesia Catedral Basílica de Canarias)is voor de gelovige inwoners zeer belangrijk. Het wordt zelfs als hét belangrijkste monument van de Canarische architectuur beschouwd.

Roque Nublo
Als hét symbool van Gran Canaria weet deze rotsformatie zijn bezoekers goed te boeien. Met zijn ruim tachtig meter hoge gestalte is het dan ook een imposante verschijning. Nog veel mooier is het uitzicht wat je op de top kado krijgt. Je moet hiervoor wel een klein half uurtje wandelen vanaf de parkeerplaats.

Palmitos Park
Iets ten noorden van Maspalomas ligt een dierenpark wat leuk is voor zowel oud als jong. Doormiddel van wandelpaden kom je langs de verschillende onderdelen zoals het zeer uitgebreide vogelpark, het orchideeënhuis, de vlinderkassen, een dolfinarium en het apeneiland. Er worden verschillende shows opgevoerd met roofvogels, papegaaien en dolfijnen. Als je online je ticket boekt kun je (zeker als gezin) een leuke korting ontvangen.
Palmitos Park
Barranco de Los Palmitos, Maspalomas